Hoppá! Ez történik veled, ha rendszeresen energiaitalt fogyasztasz

Forrás: Origo -
kopaszodás energiaital egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy pekingi tudósok kutatásain alapuló tanulmány kimutatta, hogy nemcsak a koffeines üdítők, hanem a gyorsételek mértéktelen fogyasztása és a zöldségek, gyümölcsök mellőzése is előmozdíthatja a hajhullást.

Kínai kutatók szerint azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen fogyasztanak energiaitalokat, szénsavas üdítőket, sportitalokat, valamint cukorral édesített teát és kávét, nagyobb a hajhullás kockázata. A pekingi Csinghua Egyetem szakemberei több mint ezer férfit vontak be a vizsgálatba, akik hetente egy és három liter közötti mennyiséget fogyasztottak ezekből az italokból.

Forrás: Origo

A kutatás során kiderült, hogy azoknál az egyéneknél, akik naponta több adag cukrozott italt fogyasztanak, 42 százalékkal nagyobb az esélye a hajhullásnak, mint azoknál, akik nem élnek ilyesmivel. Azok, akik hajvesztésre panaszkodtak, azt is elmondták, hogy hetente átlagosan 12 adag édesített italt fogyasztanak.

A kutatás eredményei alapján az is kiderült, hogy azoknál a személyeknél, akik több gyorséttermi ételt és kevesebb zöldséget fogyasztanak, gyorsabb ütemben alakul ki a hajhullás. Továbbá a vizsgálat rámutatott, hogy a szorongás is jelentősen hozzájárul az intenzív hajvesztéshez – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.