Müller Cecília újabb járványra figyelmeztet: "A vírusok küzdenek értünk"

vírusok Müller Cecília influenzaszerű koronavírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több a beteg, és az országos tisztifőorvos szerint a következő hetekben tovább fog nőni a felső légúti panaszokkal küzdő emberek száma.

Az új év első hetében rengetegen keresték fel háziorvosukat influenzaszerű tünetekkel – számolt be róla Müller Cecília a Mokkában. Az országos tisztifőorvos elárulta, hogy a beérkező adatok alapján 161 ezer főre becsülik azoknak a számát, akik feső légúti megbetegedéssel küzdenek. Az ország minden területén nő a betegek száma, egyedül Komárom-Esztergom vármegyében stagnáltak az értékek.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy jelenleg három nagyobb víruscsoport felelős a betegségekért: egyszerre támadnak az influenzavírusok, az óriássejtes vírusok és a koronavírus, ám ez utóbbi aránya csökkenő tendenciát mutat.

– mondta a tisztifőorvos, hozzátéve, hogy ha az egyik vírus jelenléte megnövekszik, az azt hozza magával, hogy egy másik, jelen esetben a covid, háttérbe szorul.

Jelenleg az influenza- és a koronavírus ellen létezik védőoltás, ezeket most is kérhetik az emberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.