Észrevétlenül bújnak meg a tetvek a legszebb bolti almákon - Videó

alma pajzstetű gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyot ment a TikTokon egy magyar növényorvos felkavaró videója: a Rita nevű hölgy valószínűleg számos nézőt megbotránkoztatott sokkoló edukációs anyagával.

A Plantprotecting Rita felhasználónéven tevékenykedő nő azt mutatta be, milyen apró kártevők hemzseghetnek a laikus vásárlók szemében teljesen egészséges gyümölcsökön. A bevásárlóközpontokban kapható almák például sok esetben pajzstetűfertőzés áldozatai: a parányi rovarok a termés héján telepszenek meg; jelenlétükre többek között az úgynevezett lázfolt utalhat.

@plantprotecting Pajzstetves alma - Kalifornia pajzstetű #növényorvos#plantdoctor#quadraspidiotusperniciosa#scale#pest#plantprotection#apple#alma#növényvédelem#kaliforniaipajzstetű♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita

A tetvek az alma csumájánál szeretnek tömegesen összegyűlni, csigás pajzsuk alatt pedig a zord időjárást is képesek túlélni. Rita mikroszkóp alatt is megmutatta őket, majd a videó végén megnyugtatta a nézőket: az élősködők könnyűszerrel lekaparhatóak a gyümölcsről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.