Népszerű esti nassolnivaló, amely kihatással lehet alvásunkra

este egészség alvás nassolnivaló
Egy alvásszakértő kemény igazságot közölt egy nassolnivalóval kapcsolatban, amit előszeretettel fogyasztunk, miközben este filmet nézünk a tévé előtt. Ez lehet a felelős azért, ha ébren maradunk az éjszaka.

Nincs is annál jobb, mint, amikor este bekapcsolunk egy filmet, elhelyezkedünk a kényelmes kanapén és hozzá előszeretettel fogyasztjuk kedvenc nassolnivalónkat. Egy szakértő szerint a kényelmes esti rutinunk többet árthat nekünk, mint használ, ha az éjszakai elalvásról van szó.

Sós rágcsálnivalók? Bizony zavarhatnak az alvásban

A Mental Health UK friss adatai szerint az Egyesült Királyságban majdnem minden harmadik ember kevesebbet alszik, mint kellene, pedig ez nagyon fontos lenne a fizikai és mentális jólét szempontjából. Denise Iordache, a JoySpace Therapy alvásszakértője és terapeutája szerint az egyik dolog, amit kerülni kell lefekvés előtt, az a magas sótartalmú ételek fogyasztása, például a sós rágcsálnivalók, chipsek, amelyek a hangulatos filmezős esték alapanyagai – derült ki a Mirror cikkéből.

A sós nassolnivalók kihatással lehetnek alvásunk minőségére Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Pixel-Shot/Shutterstock. No use without permission./Pixel-Shot

Egy másik ok, ami megemelkedett vérnyomáshoz vezethet

– A túlzott sófogyasztás megemelheti a vérnyomást, ami megnehezíti a pihenést és az elalvást. A magas vérnyomás összefüggésbe hozható az olyan alvászavarokkal, mint az álmatlanság és az alvási apnoe – fejtette ki a szakértő.

Ahhoz, hogy minimalizáljuk a sós ételek alvásra gyakorolt negatív hatását, ajánlatos két-három órával lefekvés előtt kerülni a fogyasztásukat a szakértő elmondása szerint.

Ha odafigyelünk a sófogyasztásra, különösen az esti órákban, az hozzájárulhat a pihentetőbb alváshoz. Egy könnyű snack segíthet, például egy kis tál zabpehely vagy banán, ha megéhezünk, mivel ezek nátriumszegények.

Az éhség csillapítására tökéletes választás a zabpehely Forrás: Shutterstock

Az alvás egészségünk alappillére

– Megfiatalítja testünket és elménket, segít, hogy napközben éberek és koncentráltak maradjunk. A minőségi alvás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, és a táplálkozási döntések jelentős szerepet játszanak ennek elérésében – zárta mondandóját Denise.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.