4 tipp, ami segít csökkenteni az alkoholfogyasztásodat

Forrás: Shutterstock -
alkoholfogyasztás szívbetegség alkohol közérzet
Sokan már a száraz január kíhívás közepén is túl vannak, közülük többen levonták a konzekvenciát, ugyanis már 3 hét alatt is sokat javult a közérzetük az alkoholos italok elhagyásával. Vannak, akik időközben feladták, ám egyáltalán nem biztos, hogy azért, mert az elhatározásuk nem volt komoly. Szakemberek most elárulják, melyek azok a praktikák, amelyekkel könnyebb kitérni az alkohol csábítása elől. 

Bár még tartja magát az a nézet is, miszerint egy pohár bor este jótékony hatással van a szervezetre, egyre többet hallani arról, hogy az alkoholnak minden cseppje idegméreg. Tény: senki nem egy pohár bortól lett beteg, de az is az, hogy a legtöbben nem is állnak meg egy ital elfogyasztásánál.

Kutatások kimutatták, hogy az alkoholfogyasztás elhagyása csökkentheti a magas vérnyomás, a szívbetegség és a májbetegség kockázatát, valamint a száj- vagy nyelőcsőrák, a gége, bél- és mellrák kialakulásának esélyét.

Az alkohol szinte minden szervünkre káros hatással van. Forrás: Shutterstock

Dr. Suneel Kamath, a Cleveland Clinic Cancer Institute munkatársa négy tippel segít, hogy minimalizáld vagy akár el is hagyd az alkoholfogyasztást - írja a The Sun.

1. Ne tarts alkoholt a házban
2. Tarts alkoholmentes hónapot egy barátoddal
3. Igyál alkoholmentes koktélokat, sört vagy bort
4. Válassz olyan hobbit, ami nem kötődik az alkoholfogyasztáshoz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.