Megszólalt a betegségéről Selma Blair: "Folyamatosan fájdalmaim vannak"

selma blair
Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Amy Sussman -
Selma Blair színésznő szklerózis multiplex egészség
A színésznőnél még 2018-ban diagnosztizáltak szklerosis multiplexet. Selma Blair akkor összeomlott, azóta azonban igyekszik más szemmel nézni a helyzetére: hálás, hogy életben van, viszont nap mint nap komoly fájdalmakkal küzd.

A világhírű színésznő néhány nappal ezelőtt az ágyában ülve, infúzióra kötve jelentkezett be a közösségi oldalán, hogy hírt adjon arról, hogyan érzi magát.

Folyamatosan fájdalmaim vannak. Ezt csak azoknak mondom, akik ugyanígy vannak ezzel. Én megértem. És mindannyiunknak, akik egyszerűen csak öregszenek, és fájdalmaik vannak. Nyújtanotok kell. Nekem ez nehézkes az Ehlers–Danlos szindrómám miatt – ami olyasmi, amivel többen küzdenek ma, mint hittem

 - mesélte Blair, majd hozzátette, hogy állapota miatt az orvosok nem engedélyezték neki a nyújtás, nehogy sérülést okozzon magának, emiatt viszont nagyon merevvé váltak a végtagjai.

Elmondta, hogy jelenleg rendben van, továbbra is remisszióban van, nincsenek újabb tünetei, a meglévőek pedig részlegesen vagy teljesen eltűntek, nemsokára azonban lesz egy MRI- és vérvizsgálata. A színésznő igyekszik pozitív maradni, de nagyon hamar elfárad és sok mindenhez nincs is kedve.

Jól vagyok, bár fáradtan. (…) Nem panaszkodom, de nem tudom, lesz-e még valaha olyan a koordinációm, az egyensúlyom vagy az állóképességem, mint amilyet szeretnék. Még mindig szerencsés és hálás vagyok, és még mindig rendben vagyok

– magyarázta.

A színésznő eleinte igyekezett tudomást sem venni a tüneteiről, majd, amikor kiderült a betegsége, egy ideig titkolta, félt, hogy nem foglalkoztatják majd. Ám a tünetei fellángolásakor úgy érezte, meg kell szólalnia, és a külvilág előtt is fel kell vállalnia az állapotát.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.