Az enerváltság igenis legyőzhető – 5 szuper tipp, hogy végre jól érezd magad a bőrödben!

Az enerváltság igenis legyőzhető!
Shutterstock -
szponzorált tartalom energiahiány álmatlanság fáradékonyság
A téli, hidegebb hónapokban sokan panaszkodtak nagyfokú fáradtságra, levertségre, rosszkedvre. Lankad a figyelmünk, nincs elég energiánk és szinte elzárkóztunk a világ elől. Ebből kifolyólag persze a tavasz beköszöntére nagyon enerváltak vagyunk, akár hangulatingadozásokat is tapasztalhatunk, „elnyűtt” minket a hosszú, szürke évszak. Azonban már évezredek óta léteznek olyan megoldások, amelyek bebizonyították: képesek vagyunk legyőzni ezeket a testi és lelki tüneteket, hogy végre jól érezzük magunkat a bőrünkben és szeretettel várjuk a tavaszt!

Sok tanulmány megmutatta már, hogy az évszakváltás – főleg a téli időszak utáni melegedés – hatással van az emberek pszichéjére. Ha a tünetek – mint fáradékonyság, levertség, hangulatingadozás, megnövekedett étvágy – jelen vannak az életünkben, fontos foglalkoznunk a problémakörrel, hiszen a pszichénk állapota erősen befolyásolja a mindennapi teljesítményünket és életminőségünket egyaránt. A testi és lelki tüneteink miatt képtelenek vagyunk jól érezni magunkat a bőrünkben. Nem tudjuk harmóniában megélni a hétköznapokat, mert nincs elég energiánk, a tavaszi kirándulások pedig szóba sem jöhetnek.

Hirdetés

 

Mit tehetünk annak érdekében, hogy helyreálljon a pszichénk?

Napfény és mozgás

Az egyik kulcsfontosságú tényező a napfény és a mozgás. Próbáljunk meg napközben a szabad levegőn néhány perces kiadós sétát tenni, ez segíthet megnyugtatni az elmét. A sport is nagy szerepet játszik a feltöltődésben, hiszen stimulálja az endorfin – boldogsághormon – termelődést a szervezetben. Akár a jóga, pilates, a futás, vagy a termi edzés is szuper lehetőség lehet.

Táplálkozás és hidratáció

Az egészségesebb étrend és a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele is segít hangulati ingadozásainkon. Próbáljuk meg kerülni a túlzott cukor és kávé bevitelét, mivel ezek az alapanyagok csak átmeneti javulást hoznak, a nagy mennyiségű koffein pedig csak további szorongásos tüneteket okozhat. Válasszunk helyettük friss zöldségeket és gyümölcsöket, gyógyteákat, illetve igyekezzünk bevinni sok rostot a szervezetünkbe például zabpehellyel, cukrozatlan aszalt gyümölcsökkel, vagy olyan köretekkel, mint a quinoa, vagy a köles.

 

Mit tehetünk az állandó fáradtság ellen?
Mit tehetünk az állandó fáradtság ellen?
Forrás: Shutterstock

Szociális kapcsolatok

A hideg, zord időszak ellenére ne hagyjuk elveszni a baráti kapcsolatainkat! Ahogyan szépen lassan melegszik az idő, és magunk mögött hagyjuk a téli hónapokat, úgy vár minket a természet lágy öle, ha egy kis kiruccanásra vágynánk. Szervezzünk meg egy klassz kora tavaszi kirándulást barátainkkal, így sokkal közelebb kerülhetünk egymáshoz, s érezni fogjuk, hogy tartozunk valahová.

Kreatív elfoglaltságok

Találjunk magunknak valamilyen kedvelt hobbit! Ez lehet a rajzolás, a zenehallgatás, esetleg tánc, az írás, egyszóval bármi. A lényeg, hogy a negatív érzéseink felszínre törjenek, ezáltal könnyebben el tudjuk engedni őket.

Jó tipp: vezessük minden egyes nap egy füzetben, hogy aznap miért vagyunk hálásak. Csupán egyetlen mondat 24 óra alatt, mégis az elménket átirányítjuk a negatív gondolatok felhőjéből egy pozitív életkép kialakítása felé.

Minőségi alvás és pihenés

A jó minőségű alvásnak kiemelt szerepe van hangulatunk és fáradékonyságunk szabályozásában. Igyekezzünk minimum napi 7-8 órát aludni egy nyugodt, zajoktól mentes, sötétített szobában. Telefonunkat tegyük le elalvás előtt minimum egy órával és rakjuk ki a hálószobából éjszakára, nehogy megzavarja valamiféle inger a nyugodt pihenésünket.

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária Bt. támogatta.

Hirdetés

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

https://www.remotiv.hu/

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.