Teszt: lehet, hogy álmatlanságban szenvedsz, csak nem tudsz róla

Young,African-american,Woman,With,Mobile,Phone,At,Night.,Bedtime
Shutterstock/Copyright (c) 2019 New Africa/Shutterstock. No use without permission. - New Africa
álmatlanság az egészség hete alvás alvás minőség alvási apnoe
A krónikus alvászavar egyszerre tünet és betegség. Mindkét esetben érdemes komolyan venni, mivel az álmatlanság (inszomnia) nemcsak a szervezet regenerálódását nehezíti meg, de idővel súlyos egészségügyi problémákhoz is vezethet. 

Az elégtelen, napi 7-8 óránál kevesebb alvás kihat a nappali éberségre és a hangulatunkra, ily módon memória- és koncentrálási zavarhoz, fáradtsághoz, depresszióhoz, ingerlékenységhez vezethet, ami rontja a munkahelyi teljesítményt és megnöveli a közlekedési balesetek számát. Emellett növeli a koszorúér-betegség és a szívroham esélyét, fokozza a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és gyengíti az immunrendszert. 

Lehet, hogy te is álmatlanságban szenved, csak nem tudsz róla? Tesztünkből kiderítheted! Minél több kérdésre tudod a választ, annál tisztábban látod, mik az álmatlanság tünetei, hogyan kell védekezni ellene, és kik a legjobban veszélyeztetettek. 
 

Kvíz kérdést ábrázoló kép.
1/5 Mik az álmatlanság tünetei?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
2/5 Mi az alváshigiénia?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
3/5 A nők gyakrabban szenvednek álmatlanságtól, mint a férfiak.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
4/5 Az alváshoz az optimális szobahőmérséklet körülbelül 18 Celsius-fok.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
5/5 Mi okozza az inszomniát?

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.