túrófánk recept fánk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdemes kipróbálni farsang tájékán egy, a hagyományostól eltérő fánkreceptet is, a túrófánkot. Nagyon finom, így könnyen lehet, hogy állandó szereplője lesz a családi ebédeknek.

Thinkstock
Thinkstock

Hozzávalók (2-4 személyre):


- 25 dkg túró
- 4 db egész tojás
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél kávéskanál sütőpor
- csipet só
- olaj a sütéshez
- baracklekvár, porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:


Alaposan keverd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, majd 10 percig pihentesd a tésztát. Ezalatt serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Fontos, hogy legalább kétujjnyi legyen az olaj, különben a fánkok nem tudnak - maguktól - megfordulni benne. Két, vízbe mártott evőkanál segítségével a masszából szaggasd a forró olajba a fánkokat. Figyelj arra, hogy fél evőkanálnál nagyobbat ne szaggass, mert akkor túl nagyra dagadnak a fánkok, és nem fordulnak meg maguktól. Ne tegyél egyszerre többet az edénybe, mivel a fánkok megdagadnak, és nem lesz helyük Ha szükséges, vagyis nem fordultak meg maguktól, akkor néhányszor fordítsd meg a fánkokat, és körülbelül 4-5 perc alatt süsd aranybarnára őket. Ha kész, papírtörlőn jól csepegtesd le, és baracklekvárral vagy porcukorral meghintve tálald.

Van egy jó recepted? Töltsd fel Recepttárunkba, és oszd meg mással is!



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.