parmezán olívaolaj retek recept mustár Stahl Judit brokkoli Stahl konyhája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Aki megkóstolja, annak biztosan nem az ugrik be majd elsőre, hogy milyen egészséges ételt eszik, hanem az, hogy milyen finomat. És ez a lényeg, nem igaz?"

Stahl Judit

Még több recept Judittól a Stahl.hu-n - kattints ide!



Hozzávalók a salátához:






Hozzávalók az öntethez:









Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. Vizet engedünk egy fazékba, teszünk bele sót, és felforraljuk. Amíg melegszik, előkészítjük a brokkolit.

2. A megmosott zöldséget rózsáira szedjük, majd a rózsákat körülbelül 3 centi átmérőjű falatokra daraboljuk. A falatokról levágjuk a vastag szárrészeket, de a zsengéket meghagyjuk. Ha már forr a víz, beletesszük a brokkolit, és néhány perc alatt roppanósan puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd hideg vizet engedünk rá, és papírtörlőn szétterítve megszárítjuk.

3. Miközben a puha brokkoliról lecsöpög a víz, felkockázzuk a szikkadt zsemlefelet, és száraz teflonserpenyőben - amelyben nyugodtan lehet olaj nélkül ügyködni - kevergetve aranybarnára pirítjuk. A megpirított zsemlekockákat félretesszük, amíg kihűlnek.

4. Ezután elkészítjük a kifejezetten sűrű, dús öntetet. A turmixgépbe reszeljük a parmezánt, majd ráöntjük az olívaolajat meg a friss, leszűrt citromlevet, és belekanalazzuk a szardellapasztát és a mustárt. Utána hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdet, és teszünk a gépbe frissen őrölt borsot is. Secperc alatt pépesítjük az egészet, és az öntet ezzel készen is van.

5. Már csak annyi maradt, hogy a megmosott retket felkockázzuk, és egy jól záródó műanyagdobozban összekeverjük a brokkolival meg egy evőkanálnyi sűrű öntettel.

6. A kész brokkolisalátát berakjuk a hűtőbe, a kihűlt, pirított zsemlekockákat pedig kint hagyjuk a konyhapulton. Másnap, ebédkor, a parmezános brokkolira rászórjuk a ropogós kockákat.

1 adag lesz belőle.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.