parmezán olívaolaj retek recept mustár Stahl Judit brokkoli Stahl konyhája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Aki megkóstolja, annak biztosan nem az ugrik be majd elsőre, hogy milyen egészséges ételt eszik, hanem az, hogy milyen finomat. És ez a lényeg, nem igaz?"

Stahl Judit

Még több recept Judittól a Stahl.hu-n - kattints ide!



Hozzávalók a salátához:






Hozzávalók az öntethez:









Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. Vizet engedünk egy fazékba, teszünk bele sót, és felforraljuk. Amíg melegszik, előkészítjük a brokkolit.

2. A megmosott zöldséget rózsáira szedjük, majd a rózsákat körülbelül 3 centi átmérőjű falatokra daraboljuk. A falatokról levágjuk a vastag szárrészeket, de a zsengéket meghagyjuk. Ha már forr a víz, beletesszük a brokkolit, és néhány perc alatt roppanósan puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd hideg vizet engedünk rá, és papírtörlőn szétterítve megszárítjuk.

3. Miközben a puha brokkoliról lecsöpög a víz, felkockázzuk a szikkadt zsemlefelet, és száraz teflonserpenyőben - amelyben nyugodtan lehet olaj nélkül ügyködni - kevergetve aranybarnára pirítjuk. A megpirított zsemlekockákat félretesszük, amíg kihűlnek.

4. Ezután elkészítjük a kifejezetten sűrű, dús öntetet. A turmixgépbe reszeljük a parmezánt, majd ráöntjük az olívaolajat meg a friss, leszűrt citromlevet, és belekanalazzuk a szardellapasztát és a mustárt. Utána hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdet, és teszünk a gépbe frissen őrölt borsot is. Secperc alatt pépesítjük az egészet, és az öntet ezzel készen is van.

5. Már csak annyi maradt, hogy a megmosott retket felkockázzuk, és egy jól záródó műanyagdobozban összekeverjük a brokkolival meg egy evőkanálnyi sűrű öntettel.

6. A kész brokkolisalátát berakjuk a hűtőbe, a kihűlt, pirított zsemlekockákat pedig kint hagyjuk a konyhapulton. Másnap, ebédkor, a parmezános brokkolira rászórjuk a ropogós kockákat.

1 adag lesz belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.