A karácsonyi asztal elképzelhetetlen hal nélkül, de talán nem fognak megneheztelni a családtagjaid, ha idén halászlé helyett egy zöldséges hallevessel leped meg őket.

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg afrikai harcsafilé 
1,5 dl száraz fehérbor 
1,2 liter zöldségalaplé vagy víz
3 evőkanál olívaolaj
12 dkg póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
2 darab burgonya
1 g sáfrány
1 kisebb babérlevél
1 késhegynyi őrölt fehér bors
2 teáskanál só
Elkészítés:
A póréhagymát és a babérlevelet olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük fehérborral, és alaposan kiforraljuk. Erre azért van szükség, hogy a bor alkoholtartalma teljesen elpárologjon az ételből. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a burgonyát, majd felkarikázzuk, és hozzáadjuk a lepirított, babérleveles póréhagymához. Utána felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sáfrányt, majd közepes lángon felforraljuk. Miután a zöldségek is megpuhultak, eltávolítjuk a babérlevelet, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott afrikai harcsafilét. 4 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Extra tippünk:
Ízlés szerint ízesítsük frissen facsart citrom levével.
Lázár Chef vidám hólabdája
Tatárbifsztek marhacombból
Vendégváró szezámos csirkefalatkák
Lázár Chef: Máglyarakás torta