Life Network recept stőhr gréta vegán édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta egy karamellás kókuszkrémes alma diós-csokis bundában receptet oszt meg velünk.

Egészséges desszert kicsiknek és nagyoknak, percek alatt.

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:
5 ek nádcukor
1 ek kókuszolaj (natúr)
2 ek kókuszkrém
1 ek mogyoróvaj
1 alma
1 bögre dió
100 gr 70%-os csokoládé

Elkészítés:
1. A nádcukrot, a kókuszkrémet, a kókuszolajat és a mogyoróvajat egy tapadásmentes serpenyőben kis lángon, állandó kevergetés mellett összeforraljuk. Amikor sziruposra sűrűsödik, levesszük a tűzről, és kiöntjük egy hőálló tálkába.
2. A diót és a kézzel összetördelt csokoládét egy kávédarálóban összedaráljuk és kiöntjük egy széles tálba.
3. Az almákat feldaraboljuk és belemártjuk a karamellszószba, utána a diós csokis keverékbe forgatjuk és kínálótálra tesszük.

Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: kisebb teflonserpenyő, hőálló tál, kés, vágódeszka, tálka a diós forgácsnak, aprítógép, kínálótál

Az alapanyagok, bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetőek.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.