palacsinta zab recept stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta ezúttal almás zabpalacsinta receptjével kápráztat el.

Alacsony zsírtartalmú palacsinta, szuper reggeli, energiát ad, nem nehezíti el a gyomrot. Áfonyaszósszal, vagy juharsziruppal kitűnő.

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

5 dkg tönkölyliszt
7 dkg zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 ek nádcukor
1 ek kókuszolaj
1 közepes savanyú alma reszelve
1 tk őrölt fahéj
2- 2,5 dl zabtej, vagy szójatej

Elkészítés:

1. A szárazanyagokat elkeverjük egy tálban, majd az olvadt kókuszolajat és a tejet egy másikban. Lassan kevergetve a nedves anyagokat elkeverjük a szárazakkal.
2. Az almát meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn belereszeljük a palacsintamasszába.
3. Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, majd megkenjük vékonyan kókuszolajjal. Fél merőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe és kissé szétlapítjuk a kanál segítségével. Pár perc alatt mindkét oldalukon aranybarnára sülnek.
Juhar-, vagy házi készítésű karamellszósszal csodálatos.

Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: üvegtál, teflonserpenyő, reszelő, fakanál, szedőkanál, olajecset a kenéshez

Az alapanyagok, bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetőek.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.