Lázár Chef receptjei chilis bab sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Egy igazán macsós ételt készítünk ma - ez lehet az engesztelés a tegnapi marcipánszíves cukorhegyekért!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg darált marhahús
2 evőkanál libazsír
fél dl víz
2 doboz vörösbabkonzerv (40 dkg)
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv (40 dkg)
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vágott koriander
2 kis szelet chilipaprika
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk, megfuttatjuk a libazsíron, majd felöntjük a vízzel. Amikor a víz nagy része elpárolgott, hozzáadjuk a darált marhahúst. Alaposan lepirítjuk, majd jöhet bele a só, az őrölt fekete bors, a zúzott fokhagyma, a chilipaprika, a fűszerpaprika és a koriander. Erős lángon pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a paradicsom- és a vörösbabkonzervet. Még egyszer felforraljuk. Megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és friss kenyérrel tálaljuk.

Extra tippünk:

Aki több hússal szeretné elkészíteni, az bátran adjon hozzá még virsli- vagy kolbászkarikákat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.