Lázár Chef receptjei húsleves sztárszerző sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A pillanat, amikor szeretteid elé teszed az étkezőasztalon a húslevest, akkor is ünnepi, ha hétköznapra esik. Ezért érdemes az elkészítésébe beleadni apait-anyait. Megmutatjuk, hogyan csináld!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 6-8 személyre:

40 dkg marhaszegy
2 darab csirkecomb
1 darab malacfül
4-5 darab fürjtojás
1 darab burgonya
2 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 cikk zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 80 perc

Elkészítés:

A marhaszegyet vékony szeletekre vágjuk, majd a malacfüllel és a bőr nélküli csirkecombokkal együtt leforrázzuk. Ezután hideg vízzel lemossuk, majd hideg vízben, kis lángon feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, majd lassú tűzön még 1 órán át főzzük. Az idő leteltével beletesszük a tisztított, egész burgonyát, vöröshagymát, zellert és fokhagymát, valamint a nagyobb darabokra vágott sárga- és fehérrépát. Lassan, egyenletesen addig főzzük, amíg a húsok és a zöldségek megpuhulnak. A legvégén hozzáadjuk a főtt fürjtojásokat. Tálaláskor meghintjük friss, finomra vágott petrezselyemzölddel.

Extra tippünk

A leveshez adhatunk füstölt fürjtojást is, így teltebb és intenzív ízt kapunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.