Roberto konyhája: A világ legfinomabb kolbászos burgonyalevese

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája sütés-főzés leves recept kolbász burgonyaleves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erre a hétre elhoztam nektek a kedvenc levesemet! Ezt a levest soha nem tudtam megunni, és nagyon egyszerű elkészíteni. A szokásos vasárnapi fotózás végén Juci barátom, aki a fotós, rögtön nekiesett a levesnek, és azt mondta, innentől ez a kedvenc levese. Mondtam neki, hogy övé az egész fazék, és annyit eszik, amennyit csak akar. Amikor szerdán elküldte a képeket, az utolsó tányér levest eszegette, és azt írta a képek mellé a levélben, hogy főzhetem a következő adagot. Egy barát kérésének nem tudok nemet mondani, így jön majd a következő adag. Ajánlom, vegyetek mellé ropogós fehér kenyeret, mert csak azzal tökéletes!

Hozzávalók 6 főre:

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd nagyobb fokhagyma
  • 15 dkg száraz parasztkolbász felkarikázva
  • 5 dkg bacon szalonna kockákra vágva
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál liszt (BL55)
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a burgonyát vágjuk 1 cm-es kockákra, a répát és a gyökeret pedig karikázzuk föl. Pirítsuk meg a felkockázott szalonnát az olajon, adjuk hozzá a apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Majd húzzuk le a tűzről, és rakjuk bele a pirospaprikát, keverjük el, és öntsük fel 1,5 dl vízzel, majd tegyük vissza a tűzre. Folyamatosan kevergetve forraljuk el a vizet, így a hagymánk puhára fő, és krémes alapot ad majd a levesünknek. Adjuk hozzá a felkarikázott zöldségeket, reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk 3-4 percig, majd szórjuk meg az 1 evőkanál liszttel. Kavarjuk alaposan össze, és engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy két ujjnyival ellepje a zöldségeket.

Hagyjuk felforrni, és a közben keletkező habot egy evőkanállal szedjük le. Adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben kóstoljunk és ízesítsünk újra, akár még zöldségalapkockát is használhatunk a gazdagabb íz eléréséhez. Én onnan tudom, hogy kész a leves, hogy a krumplikockáknak már nincs élük, a késsel vágott sarkok már kicsit lekerekedtek, és nyomásra omlik a krumplikocka.

Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen megosztja velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.