Roberto konyhája finom falat leves csicseriborsó spanyol gasztronómia kolbász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni finom leves, az egyik kedvencem. Még a leghidegebb napokon is felmelegít!

Hozzávalók 6 főre:

• 1 fej vöröshagyma, kockákra aprítva
• 2 db zellerszár vékonyra szeletelve
• 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
• 20-30 dkg csípős, fűszeres füstölt kolbász, vékony szeletekre vágva (chorizo),
• 10 dkg serrano sonka
• 1 db 400 gr-os csicseriborsó-konzerv
• 10 dkg tisztított spenót
• olívaolaj
• só és bors
• 3-4 evőkanál paradicsompüré
• 2 főtt tojás

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

A kolbászt egy nagyobb lábasban kevés olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és kis lángon 5 percig pároljuk, lefedve. Belekeverjük a paradicsompürét, nagy lángon egy percig kevergetve pirítjuk, hozzáadjuk a zellerszárat és a leszűrt, átmosott csicseriborsót. Felöntjük vízzel, felforraljuk, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt 40 percig főzzük kis lángon, ha szükséges, újraízesítjük, és közben a tojást is keményre főzzük. Miközben a leves és a tojás is fő, öblítsük le a spenótot, és keverjük a leveshez. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a felszeletelt sonkát. Tálalásnál pedig a cikkekre vágott tojást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.