A hétvége receptje: kacsaragu kelbimbóval

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
kelbimbó kacsa recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 30 dkg kelbimbó
  • 20 dkg feles borsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyem gyökér
  • 40 dkg kacsamell
  • 15 dkg lilahagyma
  • 8 dkg teavaj
  • frissen őrölt bors
Kacsaragu kelbimbóval Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

A kelbimbót leforrázom, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret felkockázom, megfőzöm. A kacsamellet hosszabb hasábokra vágva megsütöm a lilahagyma cikkekel együtt. Mindezeket összekeverem, és sóval, borssal ízesítem. Az előre megfőzött kacsaszívet felszeletelem, és belekeverem a raguba. Ebbe a főzőlébe kerül a feles borsó. Amikor puhára főtt, leszűröm. Készítek egy vajmártást a borsó főzőlevéből, amitől szaftos lesz az étel.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.