Egy trükk, amivel finomabb lesz a lencse, mint a hús

Forrás: 123rf.com -
trükk lencse recept étrend
Sokan úgy vélik, hogy amiben nincsen hús, az nem is étel. Pedig érdemes kísérletezni a húsmentes fogásokkal, mint például a lencsével, amiből isteni falatok készíthetők. 

Aki húsmentesen étkezik, annak nagyon kreatívnak kell lennie, hogy pótolja a húst. A lencse például népszerű alapanyag a vegetáriánus étrendben, hiszen magas fehérjetartalma miatt kiváló húspótló, ám nem csak leves és főzelék, hanem például fasírt is készülhet belőle. Az elkészítése egyszerű, ám van benne egy apró trükk - amit a Riposton el is olvashatsz - ráadásul sokkal olcsóbb, mint a húsból készült fasírt.

A lencse rostban és fehérjében is gazdag Forrás: 123rf.com

A lencsét évezredek óta fogyasztják az emberek, mondhatni alapélelmiszer, amellyel azonban hazánkban meglehetősen mostohán bánnak. Holott a lencse tele van vitaminokkal (A, B1, B2, B9, B11), ráadásul bővelkedik cinkben, magnéziumban, folsavban, foszforban, kalciumban, káliumban és vasban is. Ezen felül remek fehérjeforrás, segíti az anyagcserét, tisztítja a májat, fokozza a termékenységet, nem utolsósorban pedig a lencsefőzeléken túl rengeteg ízletes fogás készíthető belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.