Császármorzsa, ahogy a császár szerette: íme az eredeti, ínycsiklandó recept

Az igazi császármorzsa Fotó: FooTToo -
császár ízorgia eredeti recept császármorzsa
A császármorzsa Ferenc József császár nevéhez kötődik. Nyilván azért, mert a császár nagyon szerette ezt az édességet.

A császármorzsa igazi ízorgia, van benne minden, amitől az ember elalél. 

Hozzávalók

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg mazsola
  • csipet só
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • olaj a sütéshez
  • lekvár, porcukor

 

Így készítsd el!

Keverd össze egy tálban a lisztet, a darát, a tejet és a mazsolát. Éjszakára tedd be a hűtőbe. 
Másnap keverd hozzá a sót, a cukrokat, a citromhéjat és a tojások sárgáját. A végén forgasd bele a felvert fehérjéket. 
A bekevert tészta felét egy olajjal kikent palacsintasütőben süsd pirosra és fordítsd meg. Sütőlapáttal tépkedd csíkokra. 
Majd süsd ki ugyanígy a másik felét is a tésztának. Tálald lekvárral és porcukorral - írja a Ripost.

Ezek is érdekelhetnek:

Több ezer éves történetre tekint vissza a magyarok kedvenc desszertje

Íme, a tökéletes francia omlett titka: így lesz fantasztikusan krémes

Híres emberek, híres ételek: vajon miért éppen róluk nevezték el a magyar konyha büszkeségeit?
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.