Nemcsak a gyerekek szeretik ezt a fantás sütit, a felnőttek körében is mindig nagy sikert arat. Díszítheted színes szórócukorkákkal, vagy csokiforgáccsal, senki sem tud majd ellenállni!

Forrás: Shutterstock
A fantás süti receptje:
Hozzávalók a tésztához:
- 350 g liszt
- 250 g cukor
- 1 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 tojás
- 200 ml Fanta (vagy más szénsavas, narancsos üdítő)
- 130 ml olaj
- vaj a kenéshez
Hozzávalók a mázhoz:
- 250 g porcukor
- 6 evőkanál Fanta
Elkészítés:
1. Mielőtt hozzáfognánk a tésztához, kenjünk ki egy sütőformát (kuglóf vagy őzgerinc), és melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó/felső funkción.
2. A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat kézi mixerrel verjük habosra. Lassan keverjük bele a lisztet, a sütőport és az olajat. Csak a legvégén adjuk hozzá az üdítőt, amivel csak röviden keverjük a masszát. Ha kész, öntsük a tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe kb. 25-30 percre.
3. Ha megsült, hagyjuk az édességet egy tepsiben kihűlni, majd a porcukorból és a Fantából keverjünk sima mázat, amit a süteményre kenünk. Színes szórócukorkákkal díszíthetjük.
Ez is érdekelhet:


