A Kärleksmums Svédország válasza a brownie-ra, és több neve is van: Snoddasnak, Chokladrutornak vagy Mockarutornak is hívják. Ez a különleges csokis süti szupergyorsan elkészíthető, nagyon puha, szaftos és isteni finom. Ha kipróbáljátok, nem akartok már mást enni!

Forrás: Shutterstock
A svéd csokis süti, a kávés-kókuszos Kärleksmums receptje:
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g liszt
- 200 g cukor
- 200 g puha vaj
- 150 ml tej
- 4 tojás
- 5 evőkanál kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 200 g durvára vágott csokoládé
- csipetnyi só
Hozzávalók a mázhoz:
- 150 ml tejszín
- 150 g étcsokoládé
- 2-3 evőkanál eszpresszó (ízlés szerint)
- 100 g kókuszreszelék
Elkészítés:
Először olvasszuk meg a vajat, majd add hozzá a tejet. Egy tálban verjük habosra a tojásokat egy csipet sóval, majd keverés közben lassan adjuk hozzá a cukrot. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd lassan tegyük a tojásos-cukros keverékhez. Ezután keverjük bele a megolvaszott vajat és a tejet. Öntsük a tésztát egy kizsírozott vagy sütőpapíros tepsibe, és szórjuk rá az apróra vágott csokoládét. Süssük a süteményt 175 fokos sütőben, alsó/felső funkción kb. 20 percig.
Amíg a sütemény hűl, elkészíthetjük a mázat. Melegítsük fel a tejszínt egy edényben. Mielőtt forrni kezdene, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá az eszpresszót. Olvasszuk fel benne az apróra vágott étcsokoládét, és keverjük simára. Öntsük a mázat a tortára, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel.


