A csokitorta az egyik legfinomabb desszert, de sokan nem vállalkoznak az elkészítésére, főleg a kezdő szakácsok. A sütés ugyanis precízebb folyamat, és sok mindenen elcsúszhat, ráadásul csak a folyamat legvégén derül ki, hogy mindent jól csináltunk-e. A sikerélmény tehát nem garantált, de az alábbi recept meghozza a kedvet a kísérletezéshez, ugyanis sem sok idő, sem sok hozzávaló nem szükséges hozzá, de még sütő se!

Forrás: Shutterstock/Illusztráció
Íme, a negyedórás csokitorta
Megszoktuk, hogy a klasszikus torták általában a piskóták sütésével kezdődnek, ez már sokak kedvét elveszi a próbálkozástól, ugyanis a siker egyáltalán nem garantált. A nem tapasztalt sütők pedig inkább nem kockáztatnak, főleg nem akkor, ha valamilyen eseményre kell a csokitorta. Nem kell azonban hosszú és bonyolult folyamatnak lennie a tortasütésnek.
Claire - aki egy gasztroblog szerzője - szerint a legfinomabb és legegyszerűbb csokitorta elkészíthető airfryerben is, mindössze három egyszerű hozzávalóból. Ez meglepőnek hangozhat, hiszen habár az airfryerben nagyon sokféle étel elkészíthető, de a torta nem az, amit eszünkbe jutna ennek az eszköznek a segítségével megsütni. „Mindig is a gyorsan és könnyen elkészíthető receptek híve voltam, és ez a légsütőben sütött csokitorta a legegyszerűbb, de egyben legfinomabb receptek közé tartozik" - mondja Clair. A csokoládétorta előkészítése mindössze 2-3 percet vesz igénybe, a sütése pedig 13 percet az airfryerben.
Hozzávalók
- 100 g sima liszt
- 300 g csokoládékrém (lehet Nutella, vagy más ahhoz hasonló krém is)
- 2 közepes méretű tojás
Elkészítés
Az első lépés az, hogy a lisztet, a csokoládékrémet és a tojásokat egy tálba tesszük, és kézzel vagy elektromos habverővel összekeverjük. Ezután az airfyer kosarát jól ki kell kennünk olajjal vagy vajjal, esetleg kibélelhetjük sütőpapírral. Ezután beleöntjük a masszát, majd 180 fokon 13 percig sütjük. Ez egy igazán omlós és ragacsos sütemény lesz, majdnem olyan állagú, mint egy brownie. Ha valaki a szilárdabb csokitortát szereti, az még 2-3 percig hagyhatja sülni. Fontos, hogy teljesen meg kell várni, hogy kihűljön, mielőtt kivennénk a formából. Bogyós gyümölcsökkel, fagyival is tálalhatjuk, de magában is isteni.


