A családi ünnepek elmaradhatatlan tartotzékai a sütik. Mindegy, hogy névnapról, születésnapról vagy csak egy összejövetelről van szó, valamilyen édességnek lennie kell, legyen az torta, vagy éppen muffin, esetleg másfajta desszert. De mit tegyünk azután, hogy elvonult a tömeg, és megmaradt a sütemény? Egy szakértő elárulta, miért rossz ötlet a hűtőben tárolni ezeket.

Forrás: Shutterstock
A szakértő szerint a torta maradékát ne tegyük hűtőbe
Vlatka Lake, a Space Station tárolási szakértője megosztott néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan őrizhetjük meg a torta és a süti ízét és állagát a lehető legtovább. Azt is elárulta, miért nem jó ötlet a hűtőben tárolni ezeket az édességeket. „A torta hatékony tárolásának többféle módja van, és ez jellemzően a torta típusától és az összetevőktől függ" - magyarázta. „A legtöbb esetben érvényes az az általános szabály, miszerint a tortát szobahőmérsékleten és tortaformában kell tartani, lehetőség szerint semmiképp ne műanyag edényben." Azok számára, akik hosszabb ideig szeretnék frissen tartani a tortájukat, Lake szerint a fagyasztás a legjobb megoldás. Ahhoz, hogy a torta hosszabb ideig friss maradjon, csomagoljuk szorosan műanyag fóliába vagy alufóliába, vagy tegyük olyan tárolóba, ami bírja a hideget, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Amikor pedig falatozni szeretnénk belőle, szobahőmérsékleten kell felolvasztani. „A fagyasztás az összetevőktől függően akár 6 hónapig is frissen tarthatja tortát" - tette hozzá Lake.
Így tárold helyesen a csokoládét a legjobb ízélmény érdekében
A legnépszerűbb édesség tárolási módja nagyban befolyásolhatja az ízét. A csokoládé - legyen szó tej-, ét-, vagy fehércsokoládéról - megfelelő tárolása kulcsfontosságú annak ízének és állagának megőrzésében. Sokan különféle helyeken tartják a csokoládét, például a kamrában, a hűtőszekrényben, vagy egyszerűen a konyhapulton. De melyik a jó?
Ezekkel a trükkökkel akár hat hónapig is eltartható az avokádó
Avokádót már vásárolni sem egyszerű dolog: az egyik túl kemény, tehát éretlen, a másik túl puha. A jó avokádó szeletelhető és akár ki is lehet kanalazni a héjából. Egy gasztroblogger most elárulta, hogyan lehet sokáig frissen tartani ezt a rendkívül tápláló és egészséges gyümölcsöt.


