A mézeskalács-koszorú nemcsak finom, de egyedi és illatos dekoráció is, amely garantáltan elnyeri vendégeid csodálatát. Az elkészítése egyszerű, és egy kis kreativitással igazán különlegessé teheted. Ha szeretsz sütni és díszíteni, ez a projekt az ünnepi készülődés tökéletes része lesz számodra.

Forrás: Getty Images
Hogyan készítsd el a mézeskalács-koszorút?
Ha hervadó ajtódísz helyett valami különlegesebbre vágysz, de a műanyag dekorációkat nem részesíted előnyben, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a megsüthető, illatozó mézeskalács-koszorút.
Hozzávalók:
- 150 g vaj
 - 125 ml méz
 - 110 g barna cukor
 - 1 tk. szódabikarbóna
 - 450 g liszt
 - 1 tk. őrölt gyömbér
 - 1 tk. őrölt fahéj
 - 1/2 tk. őrölt
 - szerecsendió
 - 1/2 tk. őrölt
 - szegfűszeg
 - 1/2 tk. sütőpor
 - 1 db tojás
 
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Tegyük egy lábasba a vajat, a mézet, a cukrot, és kevergetve melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a szódabikarbónát, majd hagyjuk hűlni.
2. Adjuk az átszitált lisztet és a fűszereket a sütőporral együtt a vajas masszához. Keverjük bele a villával felvert tojást is, majd gyúrjuk össze a tésztát. Folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 45 percre.
3. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, vágjuk ki belőle a koszorú formát, a maradékból pedig szaggassuk ki a csillag és harang formájú mézeskalácsokat is. Tegyük mindet az előkészített tepsibe koszorút alkotva úgy, hogy a csillagok és harangok a képen látható módon helyezkedjenek el a mézeskalács koszorúalapon.
4. Süssük meg a mézeskalács-koszorút 8 perc alatt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy vastagabb tűvel húzzuk bele a madzagot és akár már mehet is az ajtóra. Az ügyesebbek cukormázzal is dekorálhatják.


