Ha gyorsan szeretnél laktató ételt készíteni, akkor próbáld ki ezeket a recepteket. A virsli olyan alapanyag, amely minden háztartásban megtalálható - főleg a szilveszteri buli után -, és egy-két hozzávalóval az egyszerű ételből fejedelmi fogás lehet.
Legyen szó salátáról vagy rakott tésztáról, mindkét fogásban főszerepet kap a virsli, mint egyszerű, könnyen elkészíthető alapnyag. A szilveszetri buli után biztosan maradt a hűtőben egy-két csomag, amikből isteni fogásokat készíthetünk pillanatok alatt. Kövesd ezeket a recepteket.
Készíts virsliből isteni fogásokat Forrás: Shutterstock
Sajtos-virslis rakott tészta Forrás: Fanny magazin archívum
Elkészítés:
A tésztát bő, enyhén sós vízben főzd ki a csomagolásán megadott utasítás szerint, majd szűrd le. Közben a virslit karikázd fel, ha műbeles, előtte húzd le a héját. A vöröshagymát hámozd meg, szeld finomra. A szalonnát kockázd apróra, és kezd el sütni a serpenyőben felhevített olajon. 1-2 perc múlva add hozzá a felaprított virslit és hagymát is. Nagy lángon, kevergetve süsd az egészet 5 percig. Közben sózd, borsozd meg.
A tejfölt keverd ki a krémsajttal, valamint a meghámozott, majd lereszelt vagy átnyomott fokhagymával. Sózd, borsozd meg, forgasd össze a főtt tésztával. Egy nagyobb méretű sütőtálat vajazz ki vékonyan. Halmozd bele a tészta felét, terítsd el rajta a virslis ragut a szalonna zsírjával együtt. A sajtot reszeld le, az 1/3-át szórd a ragura, majd fedd be a maradék tésztával, amire szórd rá a többi sajtot.
Toljd be a 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, hogy a sajt megsüljön. Díszítsd bazsalikomlevelekkel.
Virslis tojássaláta sült kelbimbóval Forrás: Fanny magazin archívum
Elkészítés:
A megmosott tojásokat főzd keményre, majd hűtsd ki, a héjukat távolítsd el. A kelbimbókat mossuk meg, a külső leveleiket szedjük le, a szárvégeket vágjuk le, majd hosszában szeljük ketté mindegyiket, és bő, forrásban lévő vízben főzzük roppanósra 10-12 perc alatt. Szűrjük le, konyharuhán szárítsuk le, aztán forgatva, rázogatva süssük addig a serpenyőben felhevített olívaolajon, amíg enyhén meg nem barnul. A virsliket főzzük meg, ha műbelesek, azt húzzuk le róluk.
A tojásokat hosszában vágjuk ketté. A sárgájukat szedjük ki, keverjük krémesre a tejföllel, a habtejszínnel, a majonézzel, valamint a mustárral. Forgassuk bele a virslit, a kelbimbót, a felkockázott tojásfehérjét, a leöblített, lecsepegtetett kukoricát, továbbá az újhagyma megtisztított, felkarikázott fehér részét. Ízesítsük sóval, borssal és a citromlével, majd lefedve tegyük be legalább 1 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek. A felkarikázott újhagymazölddel díszíthetjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.