Az olasz citromlikőrt nemcsak nyáron, de télen is fogyaszthatod. Tökéletes kiegészítése lehet egy forralt bornak vagy puncsnak is. Egyszerűen elkészíthető, és ideális a téli hétköznapokra. Mutatjuk a legjobb olasz limoncello-receptet!

Forrás: Shutterstock
Citromlikőr házilag
A citromlikőrök könnyedebbek és kevésbé édesek a többi krémlikőrhöz képest. Akárcsak a Kinder csokilikőr, idén szuper népszerű lesz a limoncello likőr. Elkészítheted karácsonyi vacsorára, szilveszteri ünneplésre, vagy csak a hétköznapokra is. Az elkészült likőrt forralt borba is keverheted, de felesként is fogyaszthatod. Ízleld meg az olasz életmódot egy pohárban!
Hozzávalók
- 10 db citrom
- 500 ml 40 %-os alkohol
- 350 g kristálycukor
- 350 ml víz
Elkészítés
A citromokat alaposan mosd meg, majd hagyd őket megszáradni. Egy burgonyahámozó segítségével szedd le a héj sárga részét, vigyázva arra, hogy a kesernyés fehér részt ne vágd le. Tedd a héjat egy üvegedénybe, öntsd rá az alkoholt, majd zárd le fóliával, és 1 hétig hagyd így állni. Ez azért nagyon fontos, mert ilyenkor érnek össze igazán az ízek.
Az 1 hét leteltével a folyadékot egy gézzel borított szűrőn át szűrd le. Vegyél egy főzőedényt, és a kristálycukrot és a vizet forrald fel. Forrás után melegíts még 5 percig, ezután hagyd kihűlni. Az így nyert szirupot öntsd rá az alkoholos folyadékra, majd újra takard le fóliával. Ha ezzel kész vagy, hagyd még egy hétig pihenni az italt, majd szűrd át újra.
Az elkészült likőrt töltsd át egy szép csatos vagy dugós üvegbe. Ha elkészültél az italos üvegekkel, hagyd még néhány napot pihenni fogyasztás előtt.
A limoncello minden évszakban tökéletes
Ez az ital azért annyira népszerű, mert sokoldalú és könnyen keverhető. Fogyaszthatod limoncello spritzként, felesként vagy egyéb koktélokban is. A citromos ízvilág a téli forró italokhoz is illik. Próbáld ki teákhoz, puncshoz vagy forralt borhoz keverve is. A forró fűszeres italokat jól kompenzálja az édes, savanyú likőr.
Tekintsd meg további koktélreceptjeinket:


