Már csupán árnyéka önmagának a 81 éves Avar István, aki az otthonát sem tudja segítség nélkül elhagyni. A Nemzet Színésze elkeseredett, mert állapotán a gyógyszerek sem segítenek, így beletörődött, hogy soha többé nem állhat szeretett közönsége elé.

A legendás színész évekkel ezelőtt még a Nemzeti Színházban dolgozott, ám amikor egy alkalommal a portás nem ismerte fel és nem engedte be az épületbe, azonnal beadta a lemondását.

Amikor a Blikk ez ügyben megkereste, lehangoltan nyilatkozott. "Ez nem épp mostanában volt, már nem foglalkozom vele" - mondta szinte alig hallható hangon Avar István. "Erről nem is szeretnék beszélni, sokkal jobban bánt, hogy alig tudok járni. Épphogy csak csoszogok, már ki sem tudok menni a lakásból. Ízületi problémákkal küszködök, és a gyógyszerek sem segítenek" - panaszolta a legendás színész, akit a felesége, Gyapay Yvette ápol, aki hű társa 53 éve.  

A színész úgy érzi, hogy reménye sincs arra, hogy valaha újra színpadra álljon. "Bevégeztetett, soha többé nem tudok színpadra lépni. Utoljára márciusban léptem föl a Pesti Színházban, Molnár Ferenc Egy, kettő, három című színdarabjában, de azóta nem voltam színpadon. És már nem is leszek..."

Mindenét feleségére íratta Schobert Norbihttp://www.life.hu/legykepben/20121025-schobert-norbi-magyar-fitnesz-guru-mindent-rubint-rekara-a-felesegere.html Plasztikáztatott Tóth Gabi - Nagyobb melleket kapotthttp://www.life.hu/legykepben/20121025-toth-gabi-enekesno-titokban-plasztikaztatta-a-melleit.html Mégsem vált el férjétől a The Voice versenyzőjehttp://www.life.hu/legykepben/20121025-berkes-gabi-a-the-voice-versenyzoje-nem-valt-el-a.html Összeomlott az X-Faktor versenyzőjehttp://www.life.hu/legykepben/20121025-pjz-az-xfaktor-kiesett-csapata-csonka-tamas-osszeomlott.html Komár gyermekei nélkül búcsúzik a földi élettőlhttp://www.life.hu/legykepben/20121025-komar-laszlo-egyhazi-temetesi-szertartassal-bucsuztatjak.html