Nemcsak a természetgyógyászat, de a főzés szerelmese is Szőke András, aki egy közel százéves, duplafalú rézüstben készített zöldséges bográcsgulyást, közben pedig a Life.hu újságírójának mesélt.

Szőke András filmrendező saját kezével főzött zöldséges bográcsgulyást a vendégeknek egy kerthelyiség megnyitóján. A színész-rendező gyakorlott szakácsnak számít a hatalmas adag ételek elkészítésében.
"A filmezés mellett már 23 éve foglalkozom természetgyógyászattal. A Bakonyban van a bázisunk, az ide érkező vendégek gyógyászati kezelései pedig általában többnaposak. Így ezekre az 5-15 fős csoportokra is mi főzünk, bográcsos ételeket, sülteket, leveseket készítünk. Belerakjuk a szívünket és a lelkünket."

Fotó: Marosvölgyi Áron (Prgarden)

"Ez egy sertéscomb alapú gulyás, vöröshagymával, zöldségfélékkel. Van benne birsalmalekvár, valamint szárított és házi szedésű gombák. Sülteken is gondolkodtam, de azt száz főre nem győztük volna" - mesélte András, aki nagy szeretettel főz, és számára nincs fontosabb annál, hogy lássa a vidáman kanalazó embereket. "Öt órakor álltunk neki az előkészületeknek, mostanra pedig az emberek itt vannak, beszélgetnek, mosolyognak. Nincs ennél csodálatosabb. Ha azt keressük, hogy mi a titok ebben a fajta főzésben, akkor a válasz a szakralitás. A szerelem és a szeretet. Nincs nagyszerűbb érzés, mint adni és látni, hogy másoknak segítünk."

Majka mentővel ütközötthttp://www.life.hu/legykepben/20130508-majka-egy-mentoautoval-utkozott-az-ejszaka-nem-serult-meg-otthon.html Elvesztette időérzékét Kovács Patríciahttp://www.life.hu/legykepben/20130507-kovacs-patricia-magyar-szineszno-kismama-jogara-keszul.html Elhunyt a Grammy-díjas zenészhttp://www.life.hu/legykepben/20130508-peter-rauhofer-grammy-dijas-dj-meghalt.html Csődbe jutott Ganxsta Zoleehttp://www.life.hu/legykepben/20130508-ganxsta-zolee-magyar-zenesz-csodbe-jutott-viszi-a-bank-a.html Nem gázosít el az Edda musicalhttp://www.life.hu/legykepben/20130507-edda-musicalt-rendez-pinter-tibor-motorokkal-es-bordzsekikkel.html Édesanyja helyett lett ismert a műsorvezetőhttp://www.life.hu/legykepben/20130507-d-toth-kriszta-magyar-musorvezeto-oszinten-beszel-edesanyja-halalarol.html Begyógyszerezve versenyzett a címlaplányhttp://www.life.hu/legykepben/20130506-a-cimlaplany-egyik-szereploje-szandra-feladta-a-sportos-versengest.html