téli olimpia záró ceremónia baki nyitóünnepség ötkarika Szocsi vicc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A téli olimpia záróünnepségén megismétlődött az ötkarikás galiba – ezúttal azonban viccből. Az oroszok – meglepő módon – képesek voltak saját magukat kigúnyolni Szocsiban. Díjazzuk az ötletet!

Ahogy a Life.hu is megírta, a téli olimpia nyitó ünnepségén kínos technikai malőr történt: öt helyett csak négy olimpiai karika világított.

A nyitó ünnepség Forrás: MTI/AP/Robert F. Bukaty

Ezt ismételték meg a záró ceremónián is: a táncosok felvették a híres olimpiai szimbólum formáját, de az ötödik karika nem akart kinyílni. Ezúttal azonban ez a show része volt.

Záró ceremónia Forrás: AFP/Adrian Dennis

A szürke formaruháktól és botrányos magyar síruháktól hangos XXII. Téli Olimpia február 23-án hivatalosan is véget ért. A záró ceremónián Szocsi polgármestere átnyújtotta az olimpiai zászlót a dél-koreai Pjongcsang első emberének, ahol a következő játékokat rendezik.

Magyarország legnagyobb sikerét Miklós Editnek köszönhetjük, aki minden idők legjobb magyar alpesisí-eredményét elérve a hetedik helyen végzett lesiklásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.