Ha reggel az első cikk, amin megakad a szemed egy übercuki kisvombat első önálló lépéseit mutatja be, elmondhatod, jól indult a napod! A Life.hu munkatársainak természetesen mosolyt csalt az arcára az ausztrál Taronga állatkert tündérien mókás lakója, tehát úgy döntöttünk, titeket is megörvendeztetünk vele. 

Nem régen bújt ki mamija erszényéből a sydneyi állatkert vombatbabája. Az ennivaló állatka nem is tétlenkedett, és egyszerre ezer arcát... oppardon pofikáját mutatta meg a látogatóknak. A szerencsések láthatták álmos képpel...

Forrás: taronga.org.au

... vagy esetleg úgy, amikor megijeszti egy ág vagy falevél... de ő rettenthetetlenül barátkozik továbbra is a külvilággal... 

Forrás: taronga.org.au

 de természetesen még mindig leginkább anyukája társaságában érzi magát a legnagyobb biztonságban: 

Forrás: taronga.org.au

Mielőtt még azonban felkiáltanánk, "nekem is kell egy ilyen!" szembesüljünk a realitásokkal és hűtsük le magunkat: a vombat egészen biztosan nem bizonyulna jó lakótársnak. 

Ezért nem lesz vombatod... SOHA

A vombatok tág üregeket, és hosszú folyosókat ásnak, a nappalt ezekben töltik. Csak az est beállta után bújnak elő odújukból. Mozgásuk lassú, nehézkes. Egy vombatot igen nehéz szándékától eltéríteni. Ha akadály kerül elébe, azon fáradságot és időt nem kímélve hatol át. Tápláléka elsősorban kemény, szívós levelű fűfélékből áll, de kiásott gyökereket is szívesen fogyaszt. Fogai és karmai alkalmasak védekezésre is, de erre ritkán használja. Állatkertben könnyen tartható, gyorsan megszelídül.

 Forrás: Wikipedia

 

Bulvárhős lett a vombat!
Nos, nem pont ez a vombat... hanem egy másik. Egy olyan, amilyen neked is lehet: plüssből. A kis György hercegnek például van - sőt, ez a kedvenc játéka -, ami még egy ok, amiért irigyelhetjük az angol trónörököst.

 

Plusz egy jó hír!

Élőben is láthatsz vombatot! 
A budapest állatkertben ugyanis másfél éve született egy vombatbébi, amelyet szinte azonnal örökbe is fogadtak. Nos, nem csoda... Mi, a Life.hu-nál azóta is várunk az újabb szaporulatra, hogy aztán a nevünkre vehessük az erszényes jópofaságot. 

Ha kíváncsi vagy arra is, hogy néz ki működésben - és dögönyözés közben - a vombatgyerek, akkor íme, egy videó: