Véget ért az Eurovíziós Dalfesztivál. A győztes az osztrák Conchita Wurst, a  2. Hollandia,  a 3. Svédország, a 4. Örményország az 5. pedig Kállay-Saunders András lett.

00:30 - A 2. Hollandia,  3. Svédorszáb, a 4. Örményország az 5. pedig Kállay-Saunders András lett

00:23 - Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese Ausztria - Conchita Wurst

00:16 - Magyarország pontoz - 8 Svédország, 10 Ausztria, 12 Hollandia

00:14 - Conchita Wurst vezet, Kállay-Saunders az első ötben

23:50 - Magyarország az élmezőnyben - A Running! Bejött a delegációknak! A hollandok és az orosz ikrek jól teljesítenek és Conchita Wurstot is szeretik és a svédek is népszerűek. A Tolmachevy Sisterst újra kifütyülik.  

23:46 - Elkezdődött a pontozás... 

23:27 - Visszaszámlálás -  Lezárták a szavazást! Várakozás, ételosztás... 

(A verseny érdekes színfoltja volt, hogy a dalok között a versenyzők valamiből, bármiből kirakták az országuk zászlójának színeit, majd lefotózták Kállay-Saunders András például Rubik-kockákból.) 

22:56 - Nagy Britannia: Molly – Children of the Universe - "Ezt a zenét szerintem nem érti az Eurovízió közönsége" - jegyezte meg kolléganőnk. És hozzátette: "Engem a csaj meggyőzött és a ruhája is". 

22:55 - San Marino: Valentina Monetta – Maybe (Forse) - Hát, erre a produkcióra a "talán" is nagyon jóindulatú lenne. A "prózai" rész akár jó is lehetett volna, de nem volt az. Nekünk túl sok volt. San Marino egyébként először szerepelt a dalverseny döntőjében.  

22:50 - Hollandia: The Common Linnets – Calm After the Storm - Ők a döntő nagy esélyesei. Nem is csoda: nem érzelgősek, hanem érzelmesek. A színpadkép is szép. Semmi giccs, ami ritka ebben a mezőnyben. 

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

22:44 - Dánia: Basim – Cliche Love Song - A produkció utánérzéseket ébresztett bennünk... Már itt is van a nyelvünk hegyén, hogy kinek a dala... Keressük... Megvan: The real thing: You to me are everything. 

22:42 - Málta: Firelight – Coming Home - Klassz zene, semmi sztárallűr, erős hang - Sokáig elhallgatnánk a tábortűz mellett. Szerettük. 

22:35 - MAGYARORSZÁG - KÁLLAY-SAUNDERS ANDRÁS - RUNNING! - Elfogultkodunk, naná. András hozta a formáját, nem látszott rajta, hogy különösebben izgulna. Nekünk most is tetszett, mint mindig és csak reméljük, hogy ez a pontokban is meglátszik majd. 

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

22:30 - Svájc: Sebalter – Hunter of Stars- A hegedűért pirospont. Sebalter produkciója vidámra és jópofára sikeredett. 

22:27 - Spanyolország: Ruth Lorenzo – Dancing in the Rain - Aki egy pillanatra elfordította volna a tekintetét a képernyőről, Ruth-t nem a színpadon öntötték nyakon vízzel, már így érkezett. Nekünk ez a szenvedés egy kicsit sok volt, pedig abban mi is ultrajók vagyunk. Gundel-Takács Gábor a lány ruháját nem értette, mi pedig azt nem értettük, hogy mit nem ért. 

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

22: 25 - Finnország: Softengine – Something Better - (pisiszünet) 

22:20 - Szlovénia: Tinkara Kovač – Round and Round - Tinkara a szlovének Szabó Ádámja (tudjátok, aki harmonikásból lett X-Faktor énekes). Fuvolásként kezdte, most énekesnőként áll a színpadon. 

22:18 - Olaszország: Emma – La mia città - Minibaki! Az olasz lány mikrofonja nehezen akart megszólalni. A Star Wars Leila hercegnőjére emlékeztető lány mindent bedobott. 

22.14 - Oroszország: Tolmachevy Sisters – Shine - Az elődöntőben kifütyülték az ikreket. Most azonban hatalmas tapsot kaptak. 

Forrás: MTI/EPA/Bax Lindhardt

22:12 - Franciaország: TWIN TWIN – Moustache - Ajj! No comment! 

22:10 - Svédország: Sanna Nielsen – Undo -  "Ő egy szép lány"

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

22:03 - Németország: Elaiza – Is It Right - Egy szóval tudnánk jellemezni: zavaros. 

22:00 - Ausztria: Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix - Ezt a produkciót nagyon vártuk. "Szép, homokóra alakja van. Jó, nincs neki, de úgy van megcsinálva" - állapítottuk meg. A "szakállas nőkén" emlegetett Conchita meggyőzően díváskodik. Szerettük a dalt is, semmi komolykodás, örömzene! A stúdióban is így gondolhatják: Wurst hatalmas tapsot kapott. 

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

21:55 - Görögország: Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise Up - Vidéki hakni-feeling - öltözékben és előadásban is. 

21:50 - Lengyelország: Donatan & Cleo – My Słowianie – We Are Slavic - Nos, a lányduóra már az elődöntőben is felfigyeltünk. A Life.hu szerkesztőségében volt, aki finoman bukolikusnak nevezte, ám volt, aki szerint parasztpornót láttunk.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

21:45 - Montenegró: Sergej Ćetković – Moj svijet - Végre egy anyanyelven előadott dal! "Ez cuki, szimpatikus a pasi is" - állapítottuk meg. 

21.40 - Örményország: Aram Mp3 – Not Alone - Hamis, hamis, hamis - A Life.hu háromtagú csapatának egyik tagja felsóhajtott: "Borzalmas hallgatni!" 

21:33 - Románia: Paula Seling & OVI – Miraclerl Espen – Silent Storm - Kivetített énekesnő, körzongora... Ennél a produkciónál - bevalljuk - kicsit elbambultunk. 

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

21:30 - Norvégia: Carl Espen – Silent Storm  Képzett hang, de no extra. 

21:28 - Izland: Pollapönk – No Prejudice -  Időutazás. Mintha Fenyő Miklóst és az egykori Hungária együttes látnánk. Íme, az izlandi jampecek.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

21:22 - Azerbajdzsán: Dilara Kazimova – Start a Fire - Szép a ruhád, szép lovad hajad. 

Forrás: Dilara Kazimova/Facebook

21.19 - Fehéroroszország: Teo – Cheesecake - Tényleg nem volt ennél jobb daluk? Mi a nyolcvanas évek diszkóiban érezzük magunkat. Teo lábmunkája utánozhatatlan. 

21.13 - Ukrajna: Mariya Yaremchuk – Tick-Tock - A csinos ukrán lány színtelen-szagtalan előadását folyamatos bugyivillantása sem kompenzálja. Bocs, Mariya!

21.00 - Elkezdőőőődött! Koppenhága-imidzsfilmet látunk. Ismerd meg te is a várost! 

20.58 - Hoppá! András rajongói mögött feltűnik Wurst. Ezt a trollkodást! 

20.55 - András mackója alszik - Arról a Maciról van szó, amit Tolvai Renitől kapott az út előtt. Kabalamaci, aki éjszaka bulizott, most pedig pihen. 

20:50 - Gundel-Takács Koppenhágából jelentkezik - Az előjelzések szerint András úgy kábé az ötödik lehet. Neki jó, nem ez a fontos, mondja. Kolléganőnk szerint Gundel-Takácsnak hirtelen akcentusa lett. 

Forrás: MTI/EPA-SCANPIX/Bax Lindhardt

20:42 - Kállay-Saunders a kulisszák mögül jelenti: így született meg a Running! 

20:40 -Elkezdődött az Elővízió - Novodomszky Éva a "nemceleb" ByeAlexet faggatja. Alex osztja az észt. Jó tanácsokkal látta el Kállay-Saunderst. Oké. 

Forrás: MTVA

Amíg nem kezdődik el a döntő, mi hangolódunk, és azonnal bele is csapunk a lecsóba. 

20.25 - Puzsér megmondóemberkedik: Ahogy megszokhattuk, Puzsér Róbertnek mindenről megvan a véleménye. Így Kállay-Saunders András - várhatóan - egyik legnagyobb ellenfeléről a transznemű Conchita Wurstról is. És ezt a Facebookján közzé is tette: 

Forrás: Conchita Wurst/Facebook

"(...) eljön a nap, melyen a szakállas Thomas Neuwirth nagyestélyiben a színpadra lép, hogy valami félmilliárd ember előtt előadjon egy szar popslágert. Azt állítja, hogy Conchita Wurstnak hívják, és popdíva. A képernyő innenső oldaláról nem látni, vajon tudatában van-e annak, hogy szakállal szegélyezett rúzsos ajkával épp transzneműek tízezreit köpi pofán. Tudja-e, milyen nyomorúságos vásári mutatványt fabrikál egy létező szexuális zavarból, és teszi nevetségessé mindazt, amit a világ kulturáltabb fele szabad identitásválasztásról gondol. A szakállas nő egy gyalázatos provokáció, egy förtelmes vicc, egy mocskos hazugság."