Ősztől vége az olyan akcióknak, amelyek egy Facebook-oldal lájkolásáért cserébe engedték csak, hogy elolvass egy cikket, vagy részt vegyél egy nyereményjátékban.

A facebookos rajongószám növelésének jelenleg bevált módszere bizonyos tartalmak lájkok mögé rejtése. Ha az oldal üzemeltetője ilyet alkalmaz, akkor csak úgy férhetünk hozzá a tartalomhoz, ami lehet cikk, játék vagy éppen nyereményjáték), ha rajongóivá válunk az adott oldalnak. Ennek azonban hamarosan vége. 

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Brianajackson

A Facebook november 5-én bezárja ezt a kaput, a közösségi oldalra fejlesztőknek nem lesz lehetőségük egy Facebook-oldal lájkolásához kötni valamilyen azon lévő tartalom megtekintését vagy a nyereményjátékokban való részvételt – írja a hvg.hu.Más változás is lesz mostanában az oldalon: pár héten belül minden mobilosra ráerőltetik a különálló Messenger alkalmazást. 

Korábban is újított a Facebook. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, a save (mentés) funkció segítségével már nemcsak linkeket, hanem a Facebookon talált filmeket, tévésorozatokat és zenéket is eltehetünk későbbre.

Továbbá megjelent a big like gomb, amelyet akkor használj, ha nagyon tetszik valami. Sőt, már 15 másodperces videóüzenetet is küldhetsz.