Cápát láttak hétfőn és kedden is Róma strandján, az ostiai partoknál, ahova nyaranta nagy tömegben járnak fürdőzni az olasz főváros lakói. Az emberek rettegnek.

Először hétfőn késő délután, 5 óra tájban tűnt fel alig néhány méterre a partoktól egy kétméteresre becsült ragadozó, talán kékcápa. Szemtanúk beszámolói szerint az állat két-három percig körözött a part közelében, majd kiúszott a nyílt tengerre – tudósít az MTI. 

IllusztrációForrás: AFP

Kedden kora délután emelkedett ki a vízből egy fekete uszony, amelynek láttán a fürdőzők pánikszerűen menekültek a vízből. A parton heverészőket ugyanakkor a ritka élmény izgalma ragadta magával, ők tömegesen pattantak fel nyugágyaikból és rohantak a víz közelébe, hogy fényképeket, illetve videofelvételeket készítsenek.

A fürdőmesterek elővigyázatosságból ideiglenesen mindkét alkalommal megtiltották a fürdést a tengerben. A parti őrség mindkétszer őrjáratot indított, de semmit sem talált.
Szakértők szerint élelmet kereső kékcápa riogathatja az embereket az ostiai strandon. Ez a cápafaj, amely a trópusokon és nagy mélységekben honos, csak akkor támad, ha veszélyben érzi magát, ezért a hatóságok óva intettek attól, hogy bárki is hajtóvadászatot indítson ellenük.
Ostiában már tavaly augusztusban is láttak a tengerben egy kisebb, másfél méteres kékcápát.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban egy magyar búvárt ért cápatámadás a szudáni partoknál, aki szerencsésen megúszta a találkozást.