A szervezet szerint a műsorvezető elviccelte a fonyódligeti gólyatáborban történt erőszakot a Class FM hétfő reggeli adásában – ezzel pedig súlyosan megsértette a közerkölcsöt.

Panaszt nyújtott be Sebestyén Balázsék ellen a Nőkért Egyesület. A szervezet szerint a Class FM Morning Show hétfői adásában elhangzottakkal a műsorvezetők megsértették a médiatörvény azon passzusát, amely szerint „a sajtószabadság gyakorlása nem sértheti a közerkölcsöt" – írja az Origo a nol.hu-ra hivatkozva.

Forrás: facebook/Morning Show

Továbbá úgy vélik, hogy a fonyódligeti gólyatáborban történt erőszaktevésnek nem lett volna helye egy humoros hangvételű műsorban: „Önmagában az is a történtek bagatellizálása, hogy a bűncselekményre egy kedélyes, sok nevetéssel tarkított beszélgetést fűztek fel." Az elhangzottak nemcsak a törvényi szabályozást sértik - miszerint tilos a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek médiatartalomban történő öncélú és sérelmes bemutatása –, hanem az áldozat emberi méltóságát is sérti.

Megvan az elkövető
Augusztus 30-án, hajnalban megerőszakoltak egy lányt egy fonyódligeti gólyatáborban. Az eddigi értesülések szerint az elkövető a rendezvényt szervező egyetem hallgatója volt, aki ellen korábban indult már eljárás hasonló bűncselekmény miatt. További részletekért kattints IDE.