kampány fotó önelfogadás Facebook nyílt levél szépség arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Facebookon tette közzé a volt férjének szóló nyílt levelét egy nő, Csapocska Mónika. A szívhezszóló sorokat néhány nap alatt több mint tízezren osztották meg.

"Az inspirációt a te (=a volt férje - a szerk.) 2014. augusztus 31-i, vasárnapi telefonon tett javaslatod, mi szerint nézzek a tükörbe, mert olyan gusztustalan, ocsmány, visszataszító szörny vagyok, hogy tőlem menekül mindenki, és a közös fiunkon kívül senki nem áll szóba velem, valamint Bogdán Ildikó felhívása adták. Ildi arra kéri az olvasóit, osszanak meg magunkról olyan képeket, amelyeket egyébként nem szívesen publikálnának, felvállalva ezzel a kevésbé előnyös oldalukat is" - kezdi a levelét Mónika.

"Ronda vagyok. Tényleg. Ráncos az arcom, a szemem környéke, megnyúlt az orrom, a szemöldököm elburjánzott, az államon, nyakamon petyhüdt a bőr. Szomorúság, fásultság, üresség árad a tekintetemből. Ha harcolni akarnék a valósággal, most sírnék. Mert a szívembe mart, hogy valaki a szemembe vágta az igazságot. Ráadásul az illető férfi, sőt, a gyermekem apja" - folytatja a nő, aztán levele érdekes fordulatot vesz, és elmeséli, ráncai, szarkalábai, ősz hajszálai történetét ("... az élet nyomai, történései, harcai, szenvedései és örömei azok, amiknek térképe erre a szörnyarcra került") , amelyet teljes egészében a Facebookon olvashatsz el.

Mónika nyílt levelét követően egy "felhívást" is közzé tett: "Bíztatok mindenkit, aki kövérnek, soványnak, csúnyának, bármilyen okból elfogadhatatlannak találja magát, vegye elő a legrosszabbul sikerült fotóját, és próbálja más szemmel nézni, keresse meg benne (s ezáltal önmagában is) az értéket, amit hordoz! És osszátok meg! Legyetek büszkék arra, amitek van, hiszen egész eddigi életetek munkája ez!" - olvasható.

Mások is felhívták a figyelmet az elfogadás fontosságára

Tavasszal egy 23 éves nő, Bethany Townsend fedte fel testét, nem olyan rég pedig egy 33 éves testépítő férfi, Blake Beckford vállalta nyilvánosság előtt sztómazsákját. Pár hónap "rejtőzködés" után mindketten úgy érezték, elég volt a "szégyenből". Sztómás betegként is teljes értékű emberek, akiknek van mit mutatniuk még a világnak.

Két amerikai édesanya indította el az Instagramon azt az oldalt, amely a női test szépségére hívja fel a figyelmet - egészen új módon. Azt szeretnék, ha a nők elfogadnák a testüket, a csíkokkal együtt, mert minden női test megismételhetetlen, gyönyörű és különleges. Azok a nők, akik beküldik a fotóikat nemcsak a képeket osztják meg a világgal, hanem a történetüket is. A lényeg, amit hangsúlyozni szeretnének: szeresd a striákat, szeresd a tested, szeresd önmagadat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.