Bár az ügyben még folyik a nyomozás, úgy tűnik, a botrányos, gyerekeknek rendezett ketrecharcoknak továbbra sincs vége.

Bár a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz, Felföldi Szabolcs, az MMA Országos Szövetség elnöke továbbra is várja a jelentkezőket küzdősport iskolájába – tudta meg a Blikk. „Szeptemberben Felföldi Szabolcs és Lacza Ádám újra rendezni akart egy gálát, amit sikerült megakadályoznunk. A szervező ugyanis nem tett eleget a sporttörvénynek és a védjegybitorlásról szóló szabályozásnak" - mondta a lapnak Marian György, a Magyar MMA Prémium Liga elnöke. 

Forrás: Sebastian Montalvo Gray

Korábban Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó és Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó is szót emelt a történtek ellen. A lap úgy értesült, hogy a betiltott verseny szervezőjének főnöke, a Magyar Kempo Szövetség elnöke, Lacza Ádám megfenyegette Növényit, az MMA Országos Küzdősport-szövetség elnökét és Bárdosit, a Magyar MMA Prémium Liga főtitkárát is. Lacza ezt nem tagadta, azt pedig nem érti, miért baj, ha gyerekek küzdenek egymással.

„Mindenféle korosztály jelentkezhet. A gyereknek csak előnyére válik, de azzal számolni kell, hogy itt kemény pofonokat kap. Az órákon testi fenyítés is van, de az MMA-harcosoknak ez hasznukra válik" – árulta el a lapnak Felföldi Szabolcs.

Nyáron a Life.hu is foglalkozott a témával, miután egyes hírek szerint szegény sorsú gyerekeket ketrecharcban versenyeztettek profi versenyzők ellen, ráadásul fejvédő nélkül. Korábban pedig egy 16 éves fiúnak a tüdeje szakadt le egy viadal alkalmával. Akkor Felföldi Szabolcs úgy nyilatkozott, ez ugyanolyan küzdősport, mint a többi, semmivel sem veszélytelenebb. A védőfelszerelések tekintetében pedig a szülőkre bízzák a döntést, nem kötelező ugyanis védősisakot használni – mindenki saját felelősségre lép be a ringbe. Ha kíváncsi vagy a teljes cikkre, IDE kattintva tudod elolvasni!