A színésznő az ENSZ női szervezetének nagyköveteként mondott beszédében a minap a feminizmusról beszélt. A 4chan nevű internetes fórum néhány tagjának gyomra ezt nem bírta bevenni: megfenyegették.

Megfenyegették Emma Watsont. A 24 éves színésznő az ENSZ nőszervezetének nagyköveteként mondott beszédet a hétvégén a HeForShe elnevezésű kampány megnyitóján, amelyben többek között a nemek közötti egyenlőségről és a feminizmusáról beszélt. Arról, hogy a nők jogaiért folytatott küzdelem nem egyenlő a férfigyűlölettel. Szerinte ez olyan súlyos előítélet, amit mielőbb meg kell szüntetni! A teljes beszédet meghallgathatod a cikk végén lévő videóban!

Forrás: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

Éppen ez a beszéd volt az, ami kiverte a biztosítékot a 4chan nevű oldal felhasználóinál: „Hülye feminista beszédet mondott, most az ő meztelen fotóit tesszük közzé" – utalt a néhány héttel ezelőtti botrányra a hacker, amikor több híresség privát képeit szivárogtatták ki. És mivel az ígéret szép szó, így tehát a felhasználók egy honlapot is létrehoztak egy visszaszámlálóval, amely szerint három nap múlva közzéteszik Emma meztelen képeit is.

Jennifer Lawrence pucér testével volt tele az internet
A privátszféra megsértésének legnagyobb online botrányaként emlegetik azt az augusztus 31-i hackertámadást, amikor rengeteg hollywoodi híresség meztelen képei árasztották el az internetet. Köztük volt többek között Jennifer Lawrence, aki miután megerősítette, hogy ő szerepel a fotókon, feljelentést is tett.