A Bridge Budapest egyesület 12 országban végzett kutatása alapján jelent meg a Forbes magazinban a legismertebb magyarok toplistája. A legismertebb magyar nő Cseke Eszter, az On The Spot egyik műsorvezetője lett.

Neves külföldi újságok és tévécsatornák munkatársait vonták be a felmérésbe, ők választották ki a tíz legbefolyásosabb magyar sikertörténetet. A toplista szigorúan politikamentes. A legismertebb magyarnak a Kossuth- és Prima Primissima-díjas feltalálót, Rubik Ernőt tartják. A dobogó második fokán Szabó István, Oscar- és Prima Primissima-díjas filmrendező, a harmadikon pedig az irodalmi Nobel-díjat nyert Kertész Imre áll. Őt követik az On The Spot alkotói. A legismertebb magyar nő Cseke Eszter lett, aki az egyetlen élvonalbeli hölgy a listában. 

http://onthespot.blog.hu

Újságírók és dokumentumfilmesek közül csak Cseke Eszter és S. Takács András kapott helyet a rangsorban. „Libabőrös megtiszteltetés ezekkel az emberekkel egy listára kerülni, de eddig se gondoltuk, és nyilván ezután sem hisszük el, hogy Nádas Péter vagy Tarr Béla előtt lenne a helyünk bármilyen rangsorban" – nyilatkozta Eszter és András. Hozzátették: „Hogy egyáltalán rajta vagyunk a listán, azt azoknak az embereknek köszönhetjük Gázától Johannesburgig, akik megosztották velünk az életük legnehezebb pillanatait. Ez óriási motiváció és felelősség is: meg kellett tanulnunk úgy elmesélni a történeteiket, hogy kitűnjenek a rengeteg riport, tudósítás és dokumentumfilm közül a világban."

Az idén Prima Primissima-díjra jelölt On The Spot után szerepel többek között Árvai Péter, a PREZI alapítója és Fischer Iván Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas karmester is.

A kutatásról
A kutatást a Bridge Budapest nonprofit egyesület végezte 12 országban, a legnevesebb külföldi médiumok képviselőinek bevonásával, mint például a CBS News, a Die Welt vagy a Huffington Post munkatársai. Az egyedülálló felmérésben a külföldi újságírók 50 fős listáról választották ki a tíz legbefolyásosabb magyar sikertörténetet.