George Clooney felesége, aki Amal Clooneyra változtatta a nevét, a nászút után már újra munkába állt: most épp a görög kormányt segíti az úgynevezett Elgin-márványok visszaszerzésében.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, George és Amal a világraszóló velencei esküvője után a Seychelle-szigetek North Island nevű tagján töltötték nászútjukat. A mézesheteknek azonban vége: két héttel a lagzi után a feleség Athénba utazott, hogy a kormánynak segítséget adjon, hogyan kaphatnák vissza az athéni Akropolisz ókori márványait. A műalkotások jelenleg Londonban vannak kiállítva a British Múzeumban. 

Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

A 36 éves ügyvédnő egy fehér kardigánban és egy khaki színű nadrágban, mosolyogva, jókedvűen érkezett Görögországba, ahol számos tárgyalás vár rá – írja a Daily Mail. A cél az, hogy pereskedés nélkül sikerüljön rendezni az ügyet.

Korábban egyébként épp a George Clooney rendezte Műkincsvadászok című film bemutatása nyomán robbant ki vita az elrabolt műkincsek kérdéséről. A film februári bemutatója előtt tartott londoni sajtótájékoztatón Clooneyt megkérdezte egy görög riporter arról, mit gondol, nem kellene-e visszaadni az idegen múzeumokban kiállított görög műkincseket. A színész-rendező akkor jó ötletnek nevezte ezt.

Górcső alatt Amal ruhatára
George Clooney feleségének ruhatárát elemztük neves hazai szakemberek segítségével - kattintsd IDE és olvasd tovább cikkünket ITT