Little G Weevilt akkor zavartam meg, amikor épp a mentoráltjaival a próbateremben dolgozott. Az X-Faktor mentorával munkáról, családról, szerelemről és a mentoráltjairól beszélgettünk.

Amikor beléptem a We Are The World című dalt énekelte a kis csapat. Kellemes légkör, lelkes fiatalok és profi mentor, aki figyelte, mentoráltjai mit hoznak ki a dalból. Jó volt köztük lenni, hallgatni őket. Little G Weevil idén csatlakozott az X-Faktorhoz. Amerikából érkezett, ahol elismert blueszenész, így volt miről beszélgetnünk, hiszen egy felépített életet hagyott hátra a tehetségkutató miatt.

Forrás: Life.hu

Miért volt fontos számodra, hogy Amerikában építs zenei karriert? Mi vonzott oda?

Magyarországon is blueszenész voltam, minden időmet ennek a műfajnak szenteltem. A stílusommal azonban nem voltam megelégedve és azért mentem ki, hogy tanuljak, tapasztaljak. Hiteltelennek éreztem magam amiatt, hogy egy olyan műfajt képviselek, amit itthon nem tudok teljes mértékben átélni és elsajátítani. Amerikában már csak a cél lebegett a szemem előtt. Minden nehézséget átvészeltem és tudatosan építettem a karrierem. Vasárnap éjjel megérkeztem és kedden már színpadon álltam és jammeltem.

Amerikában már zenészként a zenéből élsz. Elégedett vagy a karriereddel?

Tíz éve mentem ki és öt évbe telt, hogy bekerüljek a zenei körforgásba. Felfejlődtem és átalakultam zeneileg. Elkezdtem saját számokat írni, megtaláltam a saját stílusomat. 2008-ban felvettem egy albumot, amire felfigyeltek. Akkor hívtak először Kanadába turnézni. 2011-ben a második lemezem pedig átütő siker lett és a világ minden részéről kaptam pozitív kritikákat.

Mit szóltál, amikor felhívtak az X-Faktortól és felkértek mentornak?

Ismertem a műsort és mindig élveztem, mint néző. Örültem, amikor felhívtak, de bevallom, meglepődtem. Izgalmas feladatnak tartom, pláne most, hogy felgyorsulnak az események az élő show közeledtével. Azért a felkérésen elgondolkodtam, mert tudtam, hónapokig távol kell majd lennem a családomtól. Igaz, éppen tegnap érkeztem vissza Amerikából, mert még az élő show indulása előtt velük töltöttem pár napot, de most az X-Faktor végéig nem látom a feleségem és a kisfiam. 

Hogy ismerkedtetek meg a feleségeddel?

Egy közös ismerősön keresztül kerültünk internetes kapcsolatba, de akkor még ő is párkapcsolatban élt és én is. Évekig baráti kapcsolat volt köztünk. Aztán mindketten szakítottunk az akkori párunkkal és egyre többet beszéltünk telefonon. Mire találkoztunk már mindent tudtunk egymásról. A feleségem afroamerikai, de ez soha nem volt probléma köztünk. Ő is nyitott gondolkodású, érdeklődünk egymás kultúrája iránt, ez pedig rengeteg pluszt jelent a kapcsolatunkban.

Romantikus ember vagy? Hogyan kérted meg a feleséged kezét?

Vasárnap volt és éppen a templomból hazafelé menet kértem meg a kezét. Az esküvőnk családi körben zajlott, nagyon hangulatos volt. Aztán bepattantunk a kocsiba és egy régi romantikus kisvárosban, Savannah Georgiában pihentünk a tenger partján. Hiába telt el öt év, még mindig szerelmesek vagyunk egymásba.

A mentoráltjaidat jellemeznéd egy szóval, hogy kiben mi fogott meg?

Julinak a tiszta lelke és az érzelemdús előadásmódja, Zsófinak a céltudatossága, a profizmusa és a rutinból fakadó magabiztossága, Jonathannak az ősereje és a hangszíne fogott meg. Krisztiánban pedig az tetszett, hogy bármikor énekel, úgy érzem, élethalál harcot vív és tétje van a produkciójának. Mind a négyüknek esélyük van a versenyben. Nem versenyzőként, hanem előadóként tekintek rájuk.

A Life.hu játékos szavazása nem elég ahhoz, hogy a kedvencedet az élő show-ba juttasd. Itt elolvashatod, hogyan tudsz rá szavazni valójában.