Nem kell hajnalban kelnie az MTVA műsorvezetőjének, hogy az M1 Család-barát című magazin kezdetével már tökéletes külsővel köszöntse a nézőket. Az ébresztőóra megszólalása után mégsem óvodás és iskolás kisfia ébresztése az első gondolata, hanem egy harmadik hímneműről, Zeniről gondoskodik. A Life.hu új interjúsorozatában olyan műsorvezetőkkel beszélgetünk, akik ott vannak velünk, amikor indul a nap.

A kétgyermekes anyuka szerencsésnek mondhatja magát, hiszen nem kezdődik olyan korán a műsora, hogy ne tudná fiait elvinni az iskolába, óvodába. Kényelmesen készülődik a család reggelente, és még az sem töri meg a harmóniát, hogy Éva iskolás gyermeke rendszeresen otthonhagyja az iskolatáskáját vagy a tornazsákját.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

"A jelenlegi időbeosztásom lehetővé teszi, hogy normális időpontban, a gyerekeimmel egy időben, fél 7 körül keljek ki az ágyból az ébresztőóra csengésére. Ilyenkor az első gondolatom mindig Zeni, a kandúr macska, aki a lakásban él, de reggelente ki kell engednem csavarogni és adok neki enni. Mire a gyerekek felkelnek, már nyávog is, hogy be akar jönni, ő ugyanis napközben a lakásban lustálkodik. A papagáj is velem kezdi a reggelét, őt is megetetem" - kezdett bele Éva a reggeli szokások bemutatásába.

Nem tudok reggeli nélkül elindulni otthonról, ezért a gyerekekkel együtt reggelizem. Gyors reggeli ételeket, müzlit és kukoricapelyhet eszünk, csak amikor jobban ráérünk, akkor készítek rántottát vagy bundáskenyeret. Én tejeskávét iszom rizstejjel, és joghurtot eszem puffasztott amaránttal. A vendéglátással foglalkozó férjem nem reggelizik velünk, ő olyankor még alszik, csak hétvégén sikerül közös étkezéssel indítani a napot. Ő az olasz hagyományoknak megfelelően inkább édes péksüteményt fogyaszt kapucsínóval" - árulta el Éva, aki csak reggel találja ki, hogy mit vegyenek fel aznap a lurkók.

„Amikor tudom, hogy rohanós lesz a reggel, akkor előre kikészítem a gyerekek ruháit, és a négyéves Marcónak gyakran segítek öltözködni is. Utána beülünk a kocsiba és Cristianót az iskolába, Marcót pedig az óvodába viszem, én 8 óra körül érek be a tévéhez. A reggel nálunk sohasem szokott feszültséggel indulni, még az sem bosszant fel, ha Cristiano elfelejti magával vinni a tornazsákját vagy az uzsonnáját. Tudom, hogy erre nekem kell figyelnem és inkább nevetni szoktam rajta. Félig olasz család vagyunk, de nem teljesen olasz temperamentummal" – tette hozzá Éva, akivel sztárszerzőnk, Szily Nóra is készített már korábban interjút.

Forrás: Facebook/Család-Barát Magazin/Zih Zsolt

A műsorvezető ugyan tökéletesen néz ki a képernyőn, de otthonról nem úgy indul el, mint ahogy a tévéből ismerjük. "Az adás délelőtt kezdődik, de nekem van egy bejelentkezésem 9 óra előtt pár perccel. Abban kifejezetten előnyöm van, hogy nem kell a munkába indulás előtt kisminkelnem magam és a hajamat tökéletesen elkészítenem, mert a tévénél pontosan ezzel kezdődik a napom."