A Budapest Eye-nak is nevezett óriáskereket vasárnap lebontják, és az év közepén állíthatják fel ismét. Talán...

Kulisszatitkok az óriáskerékről
Vész esetén az adott kabint azonnal le lehet hozni. Kevesebb mint 1 percre van ehhez szükség a pillanatnyi pozíciótól függően, a kerék mindkét irányba tud forogni. Azt, hogy miért nem tud felborulni, megtudhatod, ha IDE kattintasz! 

Ha szeretnél gyönyörködni a belvárosban az óriáskerék tetejéről, jobb, ha sietsz, jövő héten ugyanis már nem tudsz rá felülni. Bár a turisztikai látványosság nagy siker volt, hét hónap alatt több mint 350 ezren váltottak rá jegyet, ennek ellenére a jövő héten elbontják – írja a napi.hu. 

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

 „A kerék üzemeltetése anyagilag is sikeres volt" - mondta a portál kérdésére Gerendai Károly. A Sziget főszervezőjeként ismert üzletember hozzátette, az óriáskerék több tízmillió forintos nyereséget termelt.

Egyelőre bizonytalan, hogy mikor állítják fel és hol. Gerendai Károly kifejtette, hogy ha sikerül többéves megállapodást kötni a fővárossal, akkor most lehetőség lenne egy óriáskerék azonnali megvételére, így állandó látványossággal gyarapodna a budapesti belváros. A fővárosi önkormányzat sajtóirodája a portálnak azt mondta: a közgyűlés határoz majd arról, hogy ideiglenes vagy hosszabb időre szóló engedélyt adnak ki az óriáskerék működtetésére.