Lebontják a népszerű óriáskereket az Erzsébet téren

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
búcsú óriáskerék Budapest Eye Erzsébet tér bontás Gerendai Károly nyereség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapest Eye-nak is nevezett óriáskereket vasárnap lebontják, és az év közepén állíthatják fel ismét. Talán...

Kulisszatitkok az óriáskerékről

Vész esetén az adott kabint azonnal le lehet hozni. Kevesebb mint 1 percre van ehhez szükség a pillanatnyi pozíciótól függően, a kerék mindkét irányba tud forogni. Azt, hogy miért nem tud felborulni, megtudhatod, ha IDE kattintasz!

Ha szeretnél gyönyörködni a belvárosban az óriáskerék tetejéről, jobb, ha sietsz, jövő héten ugyanis már nem tudsz rá felülni. Bár a turisztikai látványosság nagy siker volt, hét hónap alatt több mint 350 ezren váltottak rá jegyet, ennek ellenére a jövő héten elbontják – írja a napi.hu.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

„A kerék üzemeltetése anyagilag is sikeres volt" - mondta a portál kérdésére Gerendai Károly. A Sziget főszervezőjeként ismert üzletember hozzátette, az óriáskerék több tízmillió forintos nyereséget termelt.

Egyelőre bizonytalan, hogy mikor állítják fel és hol. Gerendai Károly kifejtette, hogy ha sikerül többéves megállapodást kötni a fővárossal, akkor most lehetőség lenne egy óriáskerék azonnali megvételére, így állandó látványossággal gyarapodna a budapesti belváros. A fővárosi önkormányzat sajtóirodája a portálnak azt mondta: a közgyűlés határoz majd arról, hogy ideiglenes vagy hosszabb időre szóló engedélyt adnak ki az óriáskerék működtetésére.

Jön az ónos eső! Riasztást adtak ki több megyére http://www.life.hu/news/20150108-elsofoku-riasztas-van-ervenyben-tobb-megyeben-az-onos-eso-miatt.html Elsőfokú riasztást adott ki csütörtökre és péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több részére gyenge ónos eső, havazás és viharossá fokozódó szél miatt. A hétvégére viszont már tavaszi, ám esős időt várhatunk. News -- Nem tetszik a karácsonyi ajándékod? - Még kicserélheted http://www.life.hu/news/20150107-az-unnepekkor-vasarolt-termekek-csereje-javitasa.html A karácsony utáni időszakban nem csak a leárazások miatt térnek be sokan újra az üzletekbe, hanem árut cserélni. Előfordul, hogy nem tetszik az ajándék, vagy nem passzol méretben. De vajon meddig lehet cserélni? News Thinkstock Megjelent A szürke ötven árnyalatának legújabb szexis dala http://www.life.hu/news/20150107-a-szurke-otven-arnyalata-legujabb-dala-ellie-goluding-love-me-like-you-do.html A fél világ tűkön ülve várja, hogy végre mozikba kerüljön az egyik legnagyobb példányszámban eladott erotikus regény filmváltozata. Hogy addig is legyen mit hallgatni, mutatjuk Anastasia Steele és Christian Grey történetéhez írt legújabb melódiát. News Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.