Catherine Cando először visszakozott a díja mellé nyert plasztikai beavatkozástól, az orvosok azonban meggyőzték, hogy szüksége van rá. Az életébe került.

Catherine Cando tavaly októberben nyerte meg a helyi szépségversenyt, ahol a Queen of Duran címe mellé egy autó, egy tablet és egy zsírleszívás is járt ajándékba. A 19 éves orvostanhallgató lánynak bátyja szerint az elején még esze ágában sem volt élni az ingyen kapott szolgáltatással.

Forrás: Facebook/Catherine Cando

„A műtét előtt rengeteg hívást kapott az orvosoktól, akik próbálták rávenni a műtétre, ő azonban végig nemet mondott" – mondta a helyi újságnak Daniel Zavala. Az ecuadori El Telegrafo szerint Catherine, aki eredetileg edzéssel akarta leadni fölösleges kilóit, végül mégis megadta magát az orvosoknak és eleget tett a zsűritagok kérésének: január 10-én kés alá feküdt a magánklinikán. Nem sokkal a műtét után meghalt.

Diéta helyett zsírleszívás?
Egy angol nő minden évben leszívatja a fölöslegesnek ítélt zsírpárnáit ahelyett, hogy diétázna - Joanne Allen történetéről korábban ITT írt a Life.hu Igaz, hogy a zsírleszívás eltünteti a bőr alatti zsírt, ettől még azonban nem leszel egészségesebb. A témáről ide kattintva olvashatsz bővebben.

„Nekem azt mondták, agyi ödéma okozta a halálát. De a klinika személyzete azt mondta a hozzátartozóknak, hogy szívmegállás miatt halt meg. Citológiai és patológiai vizsgálatot rendeltem el, hogy kiderüljön, pontosan mi történt" – nyilatkozta az ügyvéd, Carlos Reyes Izquierdo, aki szerint elképzelhető, hogy a kórház hanyagsága miatt kellett meghalnia Catherine-nek. Az orvosokat letartóztatták.