Vicces érvek, miért nem tesz jót a túl sok zuhanyzás

ártalom spórolás tusolás bőr száraz sampon hajszín zuhanyzás előny zsíros haj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább megmarad a festett hajszíned, spórolsz a vízzel és az időddel – csak néhány példa, milyen előnyökkel járhat, ha kevesebbet tusolsz. Figyelem, nem kell mindent véresen komolyan venni!

Zuhanyzási szokásaid alapján megmondjuk, ki vagy! Kattints IDE a részletekért!

A zuhanyzás sok embernek nem csupán egy mindennapos cselekvés, hanem egyben kikapcsolódás is, főleg egy fárasztó és hosszú munkanap után, amikor nincs is jobb, mint beállni a tus alá. Vannak azonban olyanok, akik nem így gondolják. Számukra most jó hírünk van. Az Elite Daily összeszedte, milyen előnyökkel jár a kevesebb zuhanyzás.

Forrás: Thinkstock

A zsíros haj igazából jó

Gondold csak át: minél kevesebbszer érinted meg, kensz rá mindenféle mesterséges terméket, mosáshoz, formázáshoz, annál kevesebbet ártasz neki.

Jason Emer bőrgyógyász szerint: „Minél többször mosod meg a hajadat, annál gyakrabban távolítod el a szükséges olajokat, amelyek megvédik és egészségesen tartják."

Minél kevesebbet zuhanyozol, annál tovább tart a festett hajad színe

Sokat költesz hajfestésre? Kidobott pénz, ha folyton a zuhany alatt állsz!
Kerrie Urban fodrász szerint: „A vízben lévő ásványok fakóbbá teszik a szőke hajat, kiszívják a színt a vörösből, és a barnáké kevésbé lesz intenzív."

És amúgy is eddig végig rosszul mostál hajat

Fogadjunk, hogy mostanra már úgy gondolod, profi vagy hajmosásban és kondicionálásban. De tévedsz. Amikor samponozod a hajadat, fontos, hogy a hajad vége ne legyen samponos. Amikor a fejbőrödet samponozod, akkor elegendő jut a hajvégekre ahhoz, hogy megtisztítsa azt is, az egyetlen, amit ezzel elérsz, hogy töredezett lesz a vége. Amikor pedig kondicionálsz, tedd pont az ellenkezőjét, mert azzal, hogy a tövekre teszed gyorsabban zsírosodik a fejbőröd.

A túl sok zuhanyzás károsítja a bőrödet is

A bőröd felső rétege keményebb, többrétegű elszarusodó laphámokból áll, amelyek védik az alsóbb rétegeket és az egészséges bőrt. A felső réteget lipidek tartják egyben, vagyis zsíros vegyületek, amik segítenek megtartani a nedvességét, szóval bármikor, amikor fürdesz, megtöröd ezt a réteget.

Josh Clark szerint: „Minél többet zuhanyozol, annál gyakrabban sérted meg és annál kevesebb ideje lesz regenerálódni a saját természetes olajkészleteiből."

Hiszed vagy sem, elegendő lenne hetente kétszer fürödni

Egyesek azt gondolhatják, hogy ez azért túlzás, de sokan komolyan veszik, hogy ezzel jót tesznek. A trend követői valóban egyszer, kétszer fürdenek hetente és hisznek benne, hogy a szervezetük így sokkal ellenállóbb.

A száraz sampon okkal lett kitalálva

Miért kéne egy ilyen termék, ha minden egyes nap megmosod a hajad? Pontosan, nem kéne. Ráadásul használatával nemcsak a hajadnak teszel jót, de egy csomó időt megspórolsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.