Tovább megmarad a festett hajszíned, spórolsz a vízzel és az időddel – csak néhány példa, milyen előnyökkel járhat, ha kevesebbet tusolsz. Figyelem, nem kell mindent véresen komolyan venni!

Zuhanyzási szokásaid alapján megmondjuk, ki vagy! Kattints IDE a részletekért!

A zuhanyzás sok embernek nem csupán egy mindennapos cselekvés, hanem egyben kikapcsolódás is, főleg egy fárasztó és hosszú munkanap után, amikor nincs is jobb, mint beállni a tus alá. Vannak azonban olyanok, akik nem így gondolják. Számukra most jó hírünk van. Az Elite Daily összeszedte, milyen előnyökkel jár a kevesebb zuhanyzás.

Forrás: Thinkstock

A zsíros haj igazából jó

Gondold csak át: minél kevesebbszer érinted meg, kensz rá mindenféle mesterséges terméket, mosáshoz, formázáshoz, annál kevesebbet ártasz neki.

Jason Emer bőrgyógyász szerint: „Minél többször mosod meg a hajadat, annál gyakrabban távolítod el a szükséges olajokat, amelyek megvédik és egészségesen tartják."

Minél kevesebbet zuhanyozol, annál tovább tart a festett hajad színe

Sokat költesz hajfestésre? Kidobott pénz, ha folyton a zuhany alatt állsz!
Kerrie Urban fodrász szerint: „A vízben lévő ásványok fakóbbá teszik a szőke hajat, kiszívják a színt a vörösből, és a barnáké kevésbé lesz intenzív."

És amúgy is eddig végig rosszul mostál hajat

Fogadjunk, hogy mostanra már úgy gondolod, profi vagy hajmosásban és kondicionálásban. De tévedsz. Amikor samponozod a hajadat, fontos, hogy a hajad vége ne legyen samponos. Amikor a fejbőrödet samponozod, akkor elegendő jut a hajvégekre ahhoz, hogy megtisztítsa azt is, az egyetlen, amit ezzel elérsz, hogy töredezett lesz a vége. Amikor pedig kondicionálsz, tedd pont az ellenkezőjét, mert azzal, hogy a tövekre teszed gyorsabban zsírosodik a fejbőröd.

A túl sok zuhanyzás károsítja a bőrödet is

A bőröd felső rétege keményebb, többrétegű elszarusodó laphámokból áll, amelyek védik az alsóbb rétegeket és az egészséges bőrt. A felső réteget lipidek tartják egyben, vagyis zsíros vegyületek, amik segítenek megtartani a nedvességét, szóval bármikor, amikor fürdesz, megtöröd ezt a réteget.

Josh Clark szerint: „Minél többet zuhanyozol, annál gyakrabban sérted meg és annál kevesebb ideje lesz regenerálódni a saját természetes olajkészleteiből."

Hiszed vagy sem, elegendő lenne hetente kétszer fürödni

Egyesek azt gondolhatják, hogy ez azért túlzás, de sokan komolyan veszik, hogy ezzel jót tesznek. A trend követői valóban egyszer, kétszer fürdenek hetente és hisznek benne, hogy a szervezetük így sokkal ellenállóbb.

A száraz sampon okkal lett kitalálva

Miért kéne egy ilyen termék, ha minden egyes nap megmosod a hajad? Pontosan, nem kéne. Ráadásul használatával nemcsak a hajadnak teszel jót, de egy csomó időt megspórolsz!