A világ számtalan nagyvárosában már teljesen természetes, hogy a kutya majdnem mindenhova a gazdájával tarthat. Magyarországon már vannak kutyabarát hotelek, strandok, éttermek, és most itt az első kutyabarát múzeum is.

Magyarországon léteznek ugyan, de egyelőre nem elterjedtek a kutyabarát helyek. Elsőként az Óbudai Múzeum vállalta be, hogy látogatói akár kutyájukkal is érkezhetnek.

A kommentelők szinte kivétel nélkül üdvözlik a kezdeményezést. "Kezdünk felzárkózni a civilizált kutyás társadalmakhoz" - írja egyikük. "Nemcsak ide, hanem a magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba is! Ott is önkéntes vagyok" - írja egy másik. A kutyabarát helyekről erősen megoszlanak a vélemények itthon.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu munkatársai is inkább külföldi tapasztalataikról tudtak beszámolni.

Anita, TV + Bulvár rovat:

"Olaszországban nem jellemző, hogy kutyával mennek étterembe vagy bevásárlóközpontba, ennek ellenére néha találkozni egy-egy blökivel. Amit szinte mindig megfigyeltem, az az, hogy a repülőtéren a négylábú barát is várt az érkező utasra, aki gyakran a gazdája volt. A találkozás örömteli pillanata a többi utas számára is szívderítő perceket szokott okozni."

Eszter, főszerkesztő-helyettes:

"Először hét-nyolc évvel ezelőtt, Németországban találkoztam a nagyvárosi kutyatartás számomra addig ismeretlen, de nagyon szimpatikus módjával. Az éttermekben mindig elhelyeztek kutyaitatót is, ruhát vásárolni is kutyával mentek a bevásárlóutcákba. A kutya ott igazi társ, családtag volt."