Weisz Fanni: "Amit nem kaptam meg gyermekkoromban az iskolától, azt felnőttként magamnak kell bepótolnom"

modell siket műsorvezető Weisz Fanni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Weisz Fannit szinte mindenki szereti. A hallássérült modell elhivatottsággal küzd a siketek helyzetének javításáért, valamint sorstársai társadalmi elfogadásáért. Tavaly ősz óta az M1-en futó országjáró sorozat egyik műsorvezetőjeként látható a képernyőn.

"Úgy érzem, hogy egy új fejezet kezdődött az életemben az Ég, föld, férfi, nő sorozattal, amely óriási előrelépést jelenthet, és elindíthat egyfajta szemléletváltást az embereknél. Örülök, hogy mindennek a részese lehetek, sőt, dupla örömöt jelent ez számomra, egyrészt mert a munkám során folyamatosan tanulok, és rengeteg tapasztalatot szerzek, másrészt a sok csodát, amit az új műsorral kaptam, rögtön tovább is adhatom" - mondta el a stop.hu-nak Weisz Fanni.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"A jelnyelv egy csodálatos lehetőség, amely hidat képez a halló és siket emberek között. Ennek ellenére a siket iskolákban még a mai napig sem jelnyelven történik a tanítás, és a tanáraik kilencvennyolc százaléka nem tud jelnyelven kommunikálni. A saját példámból tudom, hogy amit nem kaptam meg gyermekkoromban az iskolától, azt felnőttként magamnak kell bepótolnom. Úgy gondolom, hogy az élet mindig újabb kihívásokat és újabb lehetőségeket fog hozni számomra, és mindig az adott pillanatban kell majd eldöntenem, hogy melyik utat választom. Ezért nem tervezgetek előre, inkább csak megpróbálok egy olyan irányvonalat húzni, ami mellé be tudom illeszteni az elképzeléseimet, és arra törekszem, hogy a tetteim erősítsék az általam helyesnek vélt utat" - tette hozzá.

"Az én világom a csend"

Weisz Fannival a Life.hu sztárszerzője, Szily Nóra beszélgetett. Szó esett munkáról, kapcsolatokról, a másság elfogadásáról: "Mostanában tört rám, hogy bizony felnőtt lettem. Határozottnak kell lennem és fegyelmezetten csinálni a dolgaimat. Pedig közben még annyira él bennem a játékos gyerek! Mindent egyszerre szeretnék, de aztán rájövök, hogy muszáj fontossági sorrendet felállítanom. Buta semmiképpen nem szeretnék maradni, úgyhogy tanulni kell. Sokszor eszembe jut, hogyan is alakul majd a jövőm, mi lesz velem. Időnként aggódom, vajon lesz-e mindig munkám? Ilyen gondolatok törnek rám, de aztán elhessegetem őket, és próbálok ügyesen élni mindazokkal a lehetőségekkel, amik megtalálnak" - nyilatkozta a lány. A teljes interjút ITT olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.