Megviselte a hétvégén bemutatott színdarab Koltai Róbertet, akivel még sohasem fordult elő, hogy hónapokig tanulta volna a szöveget. Fiatal partnernőjétől viszont teljesen el van ájulva.

A hétvégén mutatták be a Thália Színházban a Lev Tolsztoj Kreutzer-szonátá-ja alapján készült darabot, a Végállomás című krimit, amelynek egyik főszereplője Koltai Róbert. A színész partnernője Gubás Gabi, ők ketten remek párost alkotnak. 

Koltai Róbert a Végállomás-banForrás: Csatáry-Nagy Krisztina

„Ez nagyon nehéz darab, nincs annál nehezebb, amikor egy kicsi stúdióban a közönséghez ilyen közel kell egy ekkora művet lazán és átélten végigvinni... Ezalatt a sok évtized alatt, amióta színész vagyok, ennyire nehezet még sohasem játszottam. Egy nagyszínpadon megoszlik a felelősség, itt viszont csak egymásba tudunk kapaszkodni. Jól érzem magam stúdió körülmények között, még ha nagy kihívás is. Hónapok óta tanulom a szövegemet, ami ritkán fordult eddig elő, annyira nehéz. Ebben a melegben, a közönség közelségében, a frissen tanult szövegben mindig ott van egy kis rizikó. Ma külön bejöttünk a bemutató előtt, hogy újból elpróbáljuk a darabot, ez a szöveg olyan, hogy mindig össze kell mondani. Bevallom, féltem is egy picit a premiertől, akkora a tét. Ha egy szót rosszul mond az ember, ha egyet ugrunk, akkor egy egész jelenetsor kimarad, és azt nem lehet helyrehozni. A tegnapi próbán közösen másztunk ki a bajból, egy végszó más volt, attól pár oldalt ugrottunk. Utána nagyon észnél kellett lenni, hogy legyen értelme a darabnak. A közönség semmit sem vett észre, a premieren viszont minden mondat benne volt, és lesz is innentől. Mert az ember megnyugszik ebben az őrületes darabban” – mesélte a bemutató után Koltai, aki teljesen odavan partnernőjétől.

Úgy érzem, Gubás Gabi személyében egy tökéletes partnerre találtam, már másodszor. Nem akarok jósolni, de úgy érzem, hogy Gabi valamikor a nemzet színésznője lesz, olyan különleges tehetség. Számomra ő a női Kern András, akivel jólesik játszani. Kernnel játszom a legtöbbet, 350-szer A miniszter félrelép-et, és 17 év után a 360. előadás fölött jár már a Balfácán. Gabiban a tehetségen túl hatalmas alázat van. Várja, issza az ember szavait, amitől én is jobb leszek, pláne, ha ilyen tehetséggel találkozom" – áradozott a színész, aki gimnazista kamaszként követett el őrültséget egy nőért.
„Nem vagyok nagy romantikus ember, kissrác koromban tudtam, hol lakik az a gimis lány, aki tetszett. A Szinva utca sarkán lestem éjjel, hogy felkapcsolja-e a villanyt” – nevetett Koltai.