Horváth Éva Szantorini szerelmese, Trokán Nóra egy eldugott falucskában találta meg a számításait, de a világsztárok sem vetik meg a görög szigetvilág nyújtotta élményeket.

Görögország tengerpartjai és szigetei minden évben a topnyaralások között szerepelnek a magyar utazók körében. A Life.hu most sztárokat kérdezett meg, nekik milyen élményeik vannak a mediterrán európai országról.

Forrás: Facebook/Horváth Éva

Horváth Éva Szantorini szerelmese, hiszen a világ egyik legszebb naplementéje is itt kapható lencsevégre.

„Görögországot azért szeretem, mert egyrészt közel van, másrészt a mediterrán életérzést már a megérkezés után élvezheti az utazó. Igaz, Szantorinire már nincs közvetlen repülőjárat, és csak hajóval lehet eljutni a szigetre, de ez a kis pluszutazás belefér, mert az élmény, amit a csodás sziget nyújt, feledteti az átszállással járó kellemetlenséget. Szantorinit a világ legszebb szigetei között tartják számon, és ez nem véletlen. Soha olyan szép naplementét nem láttam, mint ott,  amikor a lemenő nap sugarai megszínezték a fehér-kék házakat. Mindenütt feszített víztükrű medencék és nyugalom, mosoly, kedves emberek. A görög konyha a sok egészséges halétellel szintén a kedvenceim közé tartozik. Az éttermekben pedig esténként hatalmasat lehet bulizni a görög zenekarokkal" – mesélte Éva, aki Görögország fővárosát, Athént is nagyon kedveli, hiszen ott nyert szépségversenyt 2005-ben.

Álomsziget az elveszett világ fölött

A Life.hu cikkéből megtudhatod, hogy Fíra, Szantorini egyik legfontosabb városa miért is szuper úti cél. A város egy tufafal tetején található, amely magasan nyúlik a tenger fölé. Az ókorban a sziget a minószi civilizáció része volt, majd egy vulkánkitörés után a fejlett civilizáció eltűnt a föld színéről. Mára a település Szantorini központjává nőtte ki magát. Van, aki több napra érkezik, és vannak, akik hatalmas óceánjáró hajókkal látogatnak el a meredek sziklaszirthez, amin szamárháton vagy gyalog felkaptatva jutnak el a mesés városkába. A sziklára épült városfal mentén érdemes végigsétálnod, mert pazar kilátás nyílik a tengerre, és közben gyönyörködhetsz a kék-fehér épületek sokaságában.

Trokán Nóra édesanyja, Papadimitriu Athina görög származású, így a színésznő gyermekkorától kezdve gyakran utazott Görögországba családlátogatásra, amit mindig összekötöttek egy tengerparti nyaralással.

Trokán NóraFotó: Zsigmond László/Life.hu

 

"Legutóbb Kefalónián voltam, ez egy csodaszép sziget, és engem nagyon megfogott. A különleges természeti jelenségek és a turistamentes részek - ahová bérelt autóval jutottunk el - nagyon tetszettek. Mindig törekszem arra, hogy olyan helyekre menjek, ahol érintetlen a táj, és nincs teli zsúfolásig turistákkal és ajándékboltokkal. Krétán is jártam már, azt is nagyon szeretem, és onnan könnyen át lehet menni Szantorini szigetére, ami szintén kihagyhatatlan, ha Görögországban jár az ember" – mesélte a színésznő, aki gyermekkorában minden évben egy hónapot töltött az országban.

„Anyuval vagy apuval utaztunk a rokonokhoz, akik Athénban élnek.  Mivel nyáron a főváros nagyon meleg, és zsúfoltság van, a görög emberek a tengerpartokra utaznak, így mi is mindig ott tartottuk a családi találkozókat. Ilyenkor csendesebb falukban, eldugott partokon nyaraltunk, ahol sokkal jobban átérezhető az igazi görög autentikus életérzés" – mesélte Nóra.

Filmbe illő nyaralás
Kefalónia utánozhatatlan szépsége Louis de Bernieres-t is megihlette, amikor megírta a Corelli kapitány mandolinja című világhírű regényét, amelyet itt forgattak Nicolas Cage és Penélope Cruz főszereplésével. Bár a film a sziget idegenforgalmát jelentősen fellendítette, ennek ellenére még főszezonban sem zsúfolt, így Kefalónia viszi a pálmát az érintetlen természeti csodák kategóriában.
Világsztárok, akik imádják Görögországot

Nemcsak itthon, de Hollywoodban is nagyon népszerű úti cél Görögország. A gyönyörű színésznő, Kate Hudson most épp itt nyaral édesanyjával, Goldie Hawn színésznővel és családjával, de Kristen Dunst és Sofia Vergara is rajong az országért, a Jolie-Pitt házaspár pedig azt tervezi, megvásárolja Gaia szigetét Görögországban.