Mindig elborzadunk az ilyen típusú hírek láttán, de ez most nálunk is kiverte azt a bizonyos biztosítékot. Szombathelyen egy parkoló autóba zárt kutyát mentettek meg a minap, az állat hosszú ideje szenvedett már a tikkasztó hőségben. 

Egy hölgy Szombathely egyik utcájában sétálgatott éppen, amikor is nyüszítő hangra lett figyelmes. Az utcában parkoló autóból jött a hang, egy sokkos állapotban lévő kutya próbált segítséget "kérni". A nő ránézett a kocsin lévő parkolójegyre, amin az szerepelt, hogy több mint húsz perce hagyták magára a szerencsétlen állatot. Az autó egyik ablakát ugyan néhány centiméterre lehúzták, de ez a 32 fokos kánikulában gyakorlatilag semmit nem ért – írja a Nyugat.hu.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A járókelők kihívták a rendőrséget és az állatmentőket, addig pedig az autó ablakát lejjebb rángatták, és kinyitották a kocsit. A hányó és remegő kutya nem bírt fölkelni a földről, miután kiemelték. Az állatmentők rögtön állatkórházba szállították, a rendőrség pedig állatkínzás bűncselekménye miatt eljárást indított a kutya tulajdonosa ellen. 

Mit tehetünk, ha állatot veszünk észre egy bezárt autóban?
Amennyiben végszükségben, segítő szándékkal, az elvárható gondossággal és körültekintéssel, az állat életének megmentése érdekében járt el az illető személy és ellene mégis hatósági intézkedés vagy feljelentés történik, a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes jogi segítői ingyenes jogi segítséget nyújtanak!  A Life.hu korábban pedig részletesen leírta, hogy mi a teendő ilyen esetben, és hogyan tudunk a leggyorsabban segíteni.